Hemligheten i Fritzls pärm

Foto: HELMUT FOHRINGER/AP
NYHETER

St.PÖLTEN

Den blå pärmen är inte bara ett skydd framför Josef Fritzls ansikte.

I den finns hans egna anteckningar som han använder sig av i rätten.

Aftonbladet kan nu avslöja delar av innehållet.

Josef Fritzl gör allt för att skydda sitt ansikte från fotograferna. Han vinklar den blå pärmen så att den skyler hans kinder.

Men pärmen är inte tom.

Den innehåller bland annat en förteckning över Fritzls kontouttag.

Pengar spenderade på Monica, står det på en rad. Hon var en av döttrarna som tilläts leva ovanför jorden. Namnet i pärmen är understruket.

Josef Fritzl hävdar att han är en omhändertagande far. Han har bland annat sagt att det var han som räddade livet på dottern Kerstin när hon blev sjuk nere i källaren.

– Utan mig skulle inte Kerstin längre vara i livet. Det var ju jag som såg till att hon kom till sjukhus.

Vill visa generös sida

Under polisförhören har han försökt visa att han varit generös mot sin stora familj. Att han nu har med sig uppgifter om sina utgifter in i rättssalen tros vara ytterligare ett försök att visa upp den sidan av sig själv.

Mellan kolumnerna har han själv klottrat ner pilar och siffror.

Står inför personlig konkurs

Den åtalade 73-åringen står inför en personlig konkurs. Alla hans tillgångar kommer att säljas när rättegången är över och han har själv sagt att om det blir några pengar över ska de tillfalla Elisabeth och barnen.

Det har även framkommit uppgifter om att fadern planerar att sälja en exklusiv intervju där han själv berättar om sitt skräckvälde. Också de intäkterna planerar han att skänka till familjen.

– Han älskar sin familj på sitt eget sätt, har hans advokat Rudolf Mayer sagt.