”Ingen vann debatten”

SAMHÄLLE

Jämnt skägg.

Det är Lena Mellins dom efter dagens partiledardebatt.

”Ingen vann” Aftonbladets Lena Mellin anser att ingen gick segrande ut partiledardebatten.

Vem vann?

– Jag tycker att ingen av dem vann. De pucklade på varandra duktigt och var bra båda två.

Vad var Reinfeldts viktigaste poäng?

– Att han iklädde sig ansvarskostymen, som vanligt. Att han tar ansvar för landet. Sedan kompletterade han det med ett väldigt agitatoriskt sätt.

Var missade han?

– Jag tyckte inte att han missade så mycket för hela hans kroppsspråk var med, och han blev jättesur på Juholt när han kommenterade tunnelbanan kontra statsrådsbilar och hävdade sin tunnelbanekompetens.

Vad var Juholts viktigaste poäng?

– Han hade två poänger, det ena är att regeringen är inne på fel spår och det andra är huvuddragen i sossarnas alternativbudget.

Var missade han?

– Han missade inte heller nånting, tycker jag. Han var väldigt polemisk och stark i sin kritik.

Hur viktig var dagens debatt för Juholt?

– Den var jätteviktig för honom, för han måste försöka få tillbaka att socialdemokraterna sysslar med politik och inte tillskansar sig för höga hyresbidrag. Det var bra för honom att få prata politik där han inte blir avbruten. Den här debatten kom lägligt för Håkan Juholt.

Har debatten hjälpt/stjälpt honom?

– Den har ju hjälpt honom i viss mån. De som är kritiska mot honom och hans agerande kan ju tycka att han i alla fall skötte det här väldigt bra, men hos den breda allmänheten tror jag inte att det gör någon större skillnad.

Vad tror du händer nu?

– Jag tror att Håkan Juholt har några svettiga dagar framför sig, men om inget nytt avslöjas och om åklagaren lägger ned fallet så tror jag att det lägger sig.

ARTIKELN HANDLAR OM