Fångarna: Vi ska ta honom

Sätter ett pris på Breiviks huvud

NYHETER

Anders Behring Breivik påstår att han haft vänner i gängvärlden.

De har svarat med att sätta ett pris på hans huvud.

Redan i fängelset kan Breivik få det svårt. Interner på fängelset Ila säger att de ska ta honom så fort de får chansen.

Anders Behring Breivik.

Den terrormisstänkte 32-åringen skriver i sitt manifest att han i sin ungdom haft kopplingar till B-gjengen i Norges undre värld. Detta dementeras dock kraftfullt av det kriminella gänget som nu satt ett pris på hans huvud.

Lynchstämning

– Vi vill inte bli associerade med en sån ”low life” och vi ska ta honom när vi får möjligheten. För att han missbrukat vårt namn och för det han gjort, säger centrala källor i gänget till VG.

För tidningen berättar källorna att Breivik får svårt att överleva fängelset. Och lynchstämningen har nått internerna på Ila, dit han fördes i tisdags kväll.

– Folk kommer att ta honom om de får chansen. Det råder det inget tvivel om, det har diskuterats, säger morddömde Tor Erik Larsen, 45, till VG.

Isoleras i flera år

Larsen har själv från insidan sett den isoleringscell som Breivik nu förts till. Han säger att Breivik får det tufft. Men Larsen tror inte att den terrormisstänkte kommer att stöta ihop med någon av de andra internerna på många år, eftersom han kommer att hållas avskild.

Har ingen framtid

I cellen finns inga nöjen som tv eller tidningar och Larsen menar att Breivik får det svårt om han skulle vilja ta livet av sig.

– De passar nog honom, så han inte kan ta den lätta vägen. Han har ingen framtid i mina ögon, säger Larsen.