Breivik arbetade på manifestet i Sverige

”Jag bor i Sverige och arbetar heltid”

NYHETER

2008 bodde Anders Behring Breivik i Sverige.

Här arbetade han i 12 månader på att skriva sin bok.

– Jag startade projektet för tio månader sedan, skriver han på ett högerextremt nätforum.

I ett långt inlägg på ett högerextremt närforum skriver signaturen ”year2183”, som enligt tidningen Searchlights redaktör Nick Lowles är Anders Behring Breivik, att han bor i Sverige och under 12 månader ska arbeta heltid med att skriva en bok om islamiseringen av Europa och hur de kommande problemen ska bemötas. Inlägget är skrivet i oktober 2008.

Skandinaviska länderna i farozonen

Förmodligen var det alltså i Sverige Breivik arbetade med sitt 1 500 sidor långa manifest.

– De länder som befinner sig i den direkta farozonen är länder med den mest liberala invandringspolitiken vilket för närvarande är de skandinaviska länderna, Finland, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och några andra västeuropeiska länder, skriver han.

Han skriver vidare om hur multikulturalismen kommer att bli Västeuropas fall.

– Alla europeiska och amerikanska nationalister måste skapa en medvetenhet om hotet som kommer leda till ett europeiskt demografiskt och folkmässigt självmord. DETTA är det största hotet mot Europa, vårt folk och vårt europeiska arv och vi måste inse det, skriver han.

Vill skapa allians

Hans förhoppning är att högerextrema i USA och Europa kan nå ett samförstånd runt ämnet ”islamiseringen av Europa/USA”, och enas i arbetet. Han menar att det bästa sättet att göra detta på är att samlas i en allians stark nog att störta de regimer som stödjer multikulturalismen.

– Vi är överens om så många saker, låt oss arbeta med detta och försöka komma till en samförståelse om det är möjligt.

I fredags slutade Breivik vänta. I stället utförde han terrordådet ensam. 77 människor dog för att Breivik ville starta ett krig mot det multikulturella samhället.