Scarlett: Jag är kär i Obama

NYHETER

Stjärnskådespelerskan Scarlett Johansson är den senaste i raden av kändisar som tar ställning i presidentvalskampanjen.

Och hon gör det med besked.

– Jag är kär i Barack Obama, säger hon.

– Mitt hjärta tillhör Barack. Det är honom jag är förlovad med just nu, sade Scarlett Johansson.

Skådespelerskan mötte pressen efter ett besök i Persiska viken där hon träffade amerikanska soldater. Men frågorna kom inte helt oväntat att handla om annat.

Välbehövligt stöd

Att stjärnan behagade att skämta om sin kärlek för presidentkandidaten rådde inget tvivel om, men Scarlett Johansson har visat sitt helhjärtade stöd för Obamas politik under hela kampanjen.

Hon var tidigare hemlig gäst på ett av hans möten under valupptakten i Iowa tidigare i år. Hon är bara en i raden av kändisar som valt sida inför det kommande valet.

Och Obama kan behöva allt stöd han kan få. Inför kvällens val i South Carolina är han storfavorit, men nästa vecka avgörs primärvalet i de största delstaterna bland andra Kalifornien, New York och då tror experterna att han får det tufft mot Hillary Clinton.

Kamp med hårda ord

Med bara timmar kvar till kampen avgörs i South Carolina har tonen hårdnat rejält mellan demokraternas två titaner. De senaste veckorna har personpåhoppen duggat tätt. Clinton har riktat in sina kängor på Obamas tidigare droganvändande samt hans familjs bakgrund.

Obama kontrar att Hillary Clinton är en pratkvarn utan politik.

– Hon säger vad som helst, men förändrar ingenting.

Ordkriget har gått så långt att den kan ligga kandidaterna i fatet. Väljarna vill veta vad de står för, inte vad de kan hitta på för nedsättande ord om varandra, spår flera politiska analytiker i amerikansk medier.