Hårda angrepp inför nattens valrysare

”Romneys kampanj är baserad på massbedrägeri gentemot väljarna”

NYHETER

Enligt opinionsmätningarna är det oerhört jämnt inför nattens omröstning.

Nu går John McCain och Mitt Romney till angrepp mot varandra inför primärvalet i Florida.

– Romneys kampanj är baserad på massbedrägeri gentemot väljarna, säger John McCain.

Valduellen mellan de republikanska kandidaterna hettade på måndagen till inför det viktiga primärvalet i delstaten Florida i natt.

Mitt Romney och John McCain, som ligger jämsides i opinionsmätningar, attackerade varandra i ett sista försök att vinna stöd inför omröstningen.

”Säger vad som helst”

Romney sa att McCain skulle få landet att slå in på en ”liberal, demokratisk bana” och att McCain skulle kunna ”säga vad som helst för att få röster”, medan McCain anklagade Romney för ”massbedrägeri”, skriver Washington Post.

– En vinst för McCain i Florida kommer att bli särskilt viktig eftersom bara registrerade republikaner får rösta i det republikanska primärvalet. Det kommer bli ett sätt för McCain att bevisa att han har förtroende hos väljarbasen, säger CNN:s politiska analytiker Bill Schneider på tv-kanalens hemsida.

– Om Mitt Romney vinner Florida kommer det vara en klar signal om att väljarbasen är missnöjd med McCain, säger han.

Florida straffat

Vinnaren i nattens val får skicka 57 delegater och suppleanter från Florida till republikanernas nationella konvent – hälften så många som tidigare. Efter att primärvalet flyttats fram från mitten av mars till ett datum innan den 5 februari valde det republikanska partiet att straffa Florida genom att bara tillåta hälften av delstatens delegater.

Även demokraterna har primärval i Florida i natt, men inga delegater därifrån kommer att tillåtas som ett straff för att staten flyttat fram primärvalet.