Rekordval i Florida

Över en miljon röstade i förväg

Foto: Marc SEROTA
RUSNING TILL VALLOKALERNA. En miljon väljare hade röstat i förväg när primärvalen i Florida startade på tisdag förmiddag. I Miami Sjhores gick många till C. Lawton McCall Community Center för att lägga sin röst via de nya valmaskinerna.
NYHETER

Sent på tisdagskvällen svensk tid pekade allt på att rekordmånga väljare sökt sig till valurnorna i solskensstaten, där vallokalerna stängde redan klockan 19 lokal tid på tisdagskvällen – motsvarande ett på natten i Sverige.

Primärvalet i Florida blev också första gången de nya moderna valmaskinerna användes på allvar. De gamla är på väg ut efter flera rapporter om problem tidigare och användes nu bara i begränsad omfattning.

Sist var det bara 19 procent av invånarna som röstade i primärvalet, totalt 1,9 miljoner personer.Den här gången var miljonvallen var sprängd redan innan solen gick upp på tisdagen.

Sammanlagt hade 10,2 invånare registrerat sig för att rösta den här gången. 405.000 har i förväg registrerat sig som demokrater, 474.000 har registrerat sig som republikaner.

Mer information följer.