Vita husets skandaldöttrar

George W Bush döttrar festade med playboys

1 av 2
Partybrudar Systrarna Jenna och Barbara Bush på tiden då de skapade rubriker på grund av sitt vilda festande.
NYHETER

Vicepresidentkandidat Sarah Palin är inte den första som hamnat i blåsväder på grund av sitt barn.

George W Bush döttrar skapade rubriker med sitt vilda festande.

Och vicepresidenten Dick Cheneys dotter Marys sexualitet blev en offentlig fråga.

President George W Bush har haft riktiga duster med sina döttrar Jenna och Barbara Bush. Tvåäggs-tvillingarna har varit riktiga partybrudar som till sin pappas stora fasa har hållit igång på New Yorks nattklubbar, druckit tequila-shots, umgåtts med stadens playboys och festat med stjärnor som Ashton Kutcher.

Jenna Bush greps 2001 av polisen i Austin när hon försökte köpa alkohol med hjälp av en äldre kamrats id-kort. Det var mindre än en månad efter att Jenna hade dömts till åtta timmars samhällstjänst och cirka 50 dollar i böter för att hon druckit alkohol på en populär nattklubb i Austin, Texas.

Numera lever Jenna Bush dock ett lever ett lugnare liv tillsammans med maken Henry Hager.

Lesbisk dotter

Även vice-presidenten Dick Cheney har blivit granskad i sömmarna. Att dotter Mary är homosexuell är idag ett välkänt faktum, men längre tillbaka var det ett känsligt ämne som Dick Cheney och hans fru Lynne inte talade om öppet.

Mary Cheneys sexualitet var dock känd bland allmänheten. Hon levde öppet som homosexuell tillsammans med sin partner Heather Poe.

När ämnet togs upp med Dick Cheneys fru Lynne i en intervju med den kända journalisten Cookie Roberts, svarade hon att hennes dotter inte alls "hade sagt något i den stilen" och kritiserade media för att visa intresse i den saken. Det skapade i sin tur en debatt i USA och många aktiva inom gayrörelsen vände sig mot Lynne Cheneys sätt att hantera frågan.

Dick Cheney har under sin tid som vicepresident visat ett engagemang i HBT-frågor och har bland annat öppet tagit strid för homosexuellas rätt att gifta sig, vilket innebar att han gick emot presidenten och den egna partilinjen.

2007 blev han morfar då dottern Mary Cheney skaffade barn tillsammans med sin partner Heather Poe.