Så ska ’Mac’ klara krisen

I natt ska McCain övertyga de vanliga väljarna

Press-identkandidat John McCain tar emot hela klanen Palin med öppna armar. Att Sarah Palins dotter, Bristol, 17, väntar barn med hockeyspelaren Levi Johnston, 18, tycks inte vara något problem.
NYHETER

ST. PAUL. John McCain har en ny vapendragare vid sin sida:

En 18-årig hockeyspelare som gillar att ”hänga med grabbarna”, inte vet något om politik och sett till att vicepresidentkandidaten blir mormor vid 44 års ålder.

I natt ska ”Mac” övertyga USA om att det är helt i sin ordning.

Foto: AFP
Vicepresidentkandidaten Sarah Palin möttes av jubel under sitt tal.

Här i den allt febrigare Xcel Energy-hallen kommer John McCain inte ha några som helst problem med kopplingarna till medkandidaten Sarah Palins blivande svärson Levi Johnston – en ”fucking redneck”, enligt egen utsago.

De republikanska partimedlemmar och aktivister som samlats i Minnesota formligen älskar allt som har med Sarah Palin att göra – inklusive den gravida, 17-åriga dottern Bristol och hennes av allt att döma rätt ruffige fästman.

Hälsar välkommen

Bilderna från flygplatsen i går, på vilka McCain hälsar hela Palin-klanen välkommen till Minnesota och ser ut att fatta särskilt tycke för den råbarkade hockey-

ynglingen som säger att han gillar att ”kick ass”, togs helt följdriktigt emot med stort gillande av deltagarna vid konventet.

Men frågan är hur reaktionen utanför hallväggarna ser ut.

Ska ha barn

Det finns en ganska avsevärd risk att vanliga väljare kliar sina huvuden inför tanken på en vicepresidentkandidat som omges av så mycket sällsamheter – till exempel en 17-årig dotter som ska ha barn med en crosschecking-expert i Wasilla Warriors.

Det var de väljarna ”Sarah Barracuda” vände sig till under sitt tal i morse – och det är definitivt

dem John McCain har i åtanke när han håller sitt brännande ”acceptance speech” i natt.

Lär ge besked

De ska förvissas om att Sarah Palin är en osedvanligt duglig, handlingskraft, smart och älskvärd kvinna – och att allt det andra bara är distraktioner den ”arga vänstern” försöker ta poänger på.

Opinionsmätningarna kommande helg lär ge besked om budskapet gått fram.

Omtumlande

Man kan för övrigt undra hur Levi Johnston känner sig också.

Tills i förrgår var han en anonym småstadskille som aldrig haft en politisk åsikt och bara ville ”hänga med grabbarna”.

Nu sitter han plötsligt och blir bejublad på VIP-läktaren på ett republikanskt partikonvent.

Omtumlande, milt uttryckt.