Efter Joe rörmokaren, kommer Joe hethuvudet?

NYHETER

Att sitta fast i trafiken kan vara frustrerande.

Det vet John McCains bror Joe.

Han skapar rubriker efter att han ringt nödnumret från sin bil.

Nu lovar han att lämna valkampanjen.

Foto: AP

Under republikanen John McCains valkampanj har rörmokaren Joe Wurzelbacher fått symbolisera den vanliga amerikanen som är orolig för att Barack Obama ska chockhöja skatterna. Nu har en annan Joe, presidentkandidatens egen bror, fått stor uppmärksamhet enligt AP som hänvisar till Washington radio station.

Ringde 911 i frustration

När Joe McCain var på väg hem från ett valmöte i Philadelphia den 18:e oktober blev han fast i trafikstockningar. I ren frustration ringde han larmnumret 911 för att ta reda på vad som hade hänt. Operatören som svarade bad honom förklara sin nödsituation.

- ”Tja, det är inte en nödsituation, men vet du varför den ena sidan på den jävla klaffbron på väg 95 stoppas i 15 minuter trots att trafiken kommer från andra hållet?", ska Joe McCain ha svarat.

Svor och slängde på luren

När operatören ifrågasatte varför han larmade om en sådan sak ska Joe McCain ha yttrat en svordom och slängt på luren. Därefter ringde han även till polisen i Alexandria men möttes av en liknande reaktion.

Joe McCain beklagar i efterhand sitt agerande och ångrar att han svor till operatören.

– Det är fruktansvärt om jag skadat kampanjen med den här händelsen. Jag kommer inte att delta i kampanjen något mer på grund av detta, sa han till Washington radio station.