Schwarzenegger: Bygg muskler Obama!

Foto: AFP
NYHETER

Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger har med liv och lust gått in i John McCains valkampanj. Den tidigare Mr Universum häcklar konkurrenten Barack Obamas tunna kropp.

Samtidigt tar nu mediemogulen Rupert Murdock parti mot Obama och varnar för protektionistiska förslag.

Arnold Schwarzenegger tycker att Obama ska bygga upp både sig själv och sin politik. Den muskelstinne republikanske guvernören häcklade demokraternas presidentkandidaten vid ett möte i Columbus i Ohio på fredagen.

Schwarzenegger som före politiken gjorde sig en filmkarriär som oövervinnerlig actionhjälte bjöd in Obama till sin årliga kroppsbyggarturnering i Columbus, Arnold Classic.

– I mars varje år organiserar jag Arnold Classic som helt och hållet handlar om att bygga upp kroppen och pumpa musklerna.

– Därför vill jag bjuda in senator Obama eftersom han behöver göra något åt de där tunna benen. Jag ska förmå honom att göra lite benpress. Och sen ska vi låta honom träna sina biceps.

Solid McCain

Guvernören är i gengäld desto mer entusiastisk över partikamraten McCains fysik – och politik.

– Senator McCain är å andra sidan byggd som en klippa.

– Hans karaktär och åsikter är solida, tillade Schwarzenegger.

Det framgår dock inte vad Kaliforniens guvernör anser om fördelarna av att styrkan sitter i hjärnan. Barack Obama var en lysande juridikstudent och är advokat.

Den demokratiske kandidaten tog några timmars kampanjpaus på allhelgonaafton för lite helgmys med familjen. Och för att komma undan pressen av den annars ständiga medieuppvaktningen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Men det gick inte som Obama hoppades. När han överraskande gick ut på stan i Chicago tillsammans med sin halloweenutklädda dotter, 7-åriga Sasha, stormade en stora skara journalister efter dem.

Obama fick nog

Medieuppbådet hade tidigare på dagen följt honom hem från flygplatsen i Chicago. Nu bad Sashas påtagligt irriterade pappa den påträngande uppvaktningen att försvinna.

– Det är nog, ni har fått en bild och låt oss vara i fred!

Särskilt en fotograf från polsk tv retade upp honom. Till sist sprang Obama ifrån uppbådet. Överraskade halloweenfirare skanderade Obama, Obama! när de såg honom rusa förbi.

Mediemogul varnar

Den internationelle mediemagnaten Rupert Murdoch tar parti mot Barack Obama och hävdar att den världsomfattande finanskrisen kan bli värre om demokraten besegrar John McCain på tisdag.

I en intervju sin egen tidning The Weekend Australian säger Murdoch att det vore ett ”bakslag för globaliseringen” om Obama genomför de protektionistiska förslag som han kommit med under valrörelsen. Även demokrater i kongressen har talat om handelspolitiska skyddsåtgärder för USA. Om dessa blir verklighet är det risk för vedergällning från Kina och de kan även hota världshandeln, säger Murdoch.

– Men presidenter beter sig så inte ofta exakt som de säger i sina valkampanjer.

TT-AFP