"McCain ain't no quitter"

NYHETER

PHOENIX. It ain't over 'til it's over.

Bobbi Young, klädd i gnistrande rött, har ännu inte gett upp hoppet, säger hon.

Men hennes blick blir ändå orolig när hon pratar om de kommande fyra åren.

Minuter senare ska beskedet som hela världen väntat på komma.

Festen i Frank Lloyd Wright ballroom sjunger på sista versen. Countrysångaren John Rich, som följt med och höjt stämningen på John McCains valmöten, har låtit den sista försmäktande tonen ljuda ut, och Arizonas andre republikanske senator Jon Kyle, har talat till publiken.

– Vi har förlorat i en av de stater som vi hade hoppats vinna (Pennsylvania). Men i de andra swing states är det nära, säger senatorn och möts av ett tillfälligt jubel från publiken.

– McCain ain't no quitter, morrar han.

Talet avslutas – dock – med att senatorn uppmanar de som har tillstånd till det att söka sig mot den inre gårdsplanen The Lawn. Där förbereder sig senator McCain och guvernör Palin på att tala, säger senatorn.

Och för alla står det klart vad McCain tänker säga.

Utanför festlokalen säljs McCain-Palin-knappar och t-shirts till reapris. På en bänk sitter Bobbi Young och Linda Wisniewski och småpratar.

Har ni gett upp än? frågar jag.

– Nehej, inte än. It ain't over 'til it's over, försöker Bobbi och hennes leende gnistrar ikapp med den röda klänningen.

Varför är det så mycket unga som sökt sig från McCain mot Obama?

– Han har haft pengar och medel att kunna framställa sig som den evangeliske pastorn. Han är själv ung och karismatisk och de unga väljarna har helt enkelt inte läst på tillräckligt, säger Bobbi.

– Men de får väl se hur det blir de fyra kommande åren, tillägger Linda och avslöjar att hon i sitt sinne trots allt givit upp allt hopp om att John McCain ska kunna bli USA:s president.

Hur kommer det bli i USA med Barack Obama som president, försöker jag med Bobbi.

– Jag är rädd för det, du vet han talar om att sprida välståndet. Jag menar, det är riktigt att hjälpa de sjuka och handikappade, men en del människor är helt enkelt lata och förtjänar ingen hjälp. Det står till och med i bibeln - en man som inte arbetar får hungra, säger Bobbi.

– Dessutom, tillägger hon, kan det bli farligt om han utmanas i någon säkerhetsfråga.