Bush i natt: Lycka till på äventyret

Presidenten gratulerade Obama – och hyllade McCain

NYHETER

President George W Bush gratulerade Barack Obama efter valsegern och önskade honom lycka till på en "mäktigt äventyr".

– Jag lovar att det ska bli en smidig övergång, sa Bush till Obama kl 23:12 lokal tid, strax efter att Illinois-senatorn fått tillräckligt många röster för att det skulle stå klart att han besegrat Bushs partikamrat John McCain.

President Bush hyllade också förloraren John McCain.

– John, du gav allt. Jag är stolt över dig och är ledsen att det inte lyckades, sade Bush till McCain enligt Vita Husets pressekreterare Dana Perino.

Hillary Clinton som tävlade mot Barack Obama i den långa primärvalskampanjen gratulerade Barack Obama till segern i valet:

– I kväll firar Amerikas folk en historisk seger. Det var en lång och tuff kampanj men resultatet var värt att vänta på,” sade Hillary Clinton enligt en pressrelease som publicerades på den oberoende sajten Real Clear Politics.

Tillsammans, under president Barack Obamas och vicepresident Joe Bidens ledarskap, och med en demokratisk kongress kommer vi att ta ut en bättre kurs för att bygga upp en ny ekonomi och återuppbygga vårt ledarskap i världen, skrev Clinton och lade till att hon såg fram emot att stödja duon i Vita huset i det svåra arbete som ligger framför dem.

– Alltför länge har medelklassfamiljer i det här landet känt sig osynliga, kämpat ensamma med stillastående löner, arbetslöshet och ökade levnadskostnader. I en tyst solidarisk akt gav amerikanska väljare dem och deras värderingar en röst. De valde förändring och en vägran att vara osynliga.

Mer info kommer.