Pinkowitz: Nu gråter Bush

Familjen Pinkowitz om Obamas seger

NYHETER

Den demokratiska familjen Pinkowitz glädje vet inga gränser – Barack Obama har valts till USA:s 44:e president.

– Det som hänt i dag är som att Sverige skulle välja en muslimsk statsminister. Så stort är det, och vi gjorde det! jublar Ted Pinkowitz när aftonbladet.se ringer direkt efter John McCains förlusttal.

Foto: MAGNUS WENNMAN

Onsdagen den 4 november kommer för evigt att förknippas med starka känslor för den demokratiska familjen Pinkowitz i Denver.

Den demokratiske kandidaten Barack Obama har valts till USA:s president efter att ha besegrat sin republikanska motståndare John McCain.

”Vi är stolta”

– Vi är stolta över USA för första gången på väldigt väldigt länge. Jag tänker springa ut och sätta upp en stor amerikansk flagga i trädgården. Nu gråter George Bush, skrattar Susan Pinkowitz.

Hennes make Ted stämmer in i lovsången.

– Han förde en otrolig kampanj och det amerikanska folket är redo för förändring. Vi är redo för en ung, svart man som vårt lands ledare, säger han.

Stor dag för USA

Paret ser fram emot att se Obamas ekomoniska politik ta form inom de närmsta veckorna och att någon ”äntligen tar ansvar för vår miljö”.

Familjen Pinkowitz kan inte nog understryka vilken stor dag det är för USA.

– Det som hänt i dag är som att Sverige skulle välja en muslimsk statsminister. Så stort är det, och vi gjorde det! jublar Ted Pinkowitz.