Palin talar ut om Afrikafadäsen

Går till motattack:
De är skitstövlar

NYHETER

Sarah Palin går nu till motattack mot påståendet att hon trodde att Afrika var ett land.

I en intervju i CNN kallar hon McCains kampanjmedarbetare som kommit med flera osmickrande påståenden om henne för "skitstövlar".

– Det är taget ur sitt sammanhang och det är grymt och elakt, säger hon.

Sedan det blev klart att John McCain och Sarah Palin inte kommer att tillbringa de kommande fyra åren i Vita Huset har flera av McCains medarbetare offentligt kritiserat den forna vicepresidentkandidaten.

"De är skitstövlar"

Uppgifterna har kommit från flera anonyma källor inom McCains presidentvalkampanj och har bland annat handlat om att Palin trodde att Afrika var ett land och inte en världsdel.

– Det är taget ur sitt sammanhang och det är grymt och elakt. Det är omoget, oproffsigt och de är skitstövlar om de kommer undan med att ta det ur sitt sammanhang och sedan försöka sprida det i nationella medier, säger hon.

Hjälpte henne med talet

Ett annat påstående handlade om att hon inte kände till vilka länder som ingick i det Nordamerikanska handelssamarbetet Nafta.

I en intervju med CNN spekulerar nu Palin om att de uppgifterna om henne kommer från kampanjmedarbetare som hjälpte henne med förberedelserna inför en debatt med nyvalde vicepresidenten Joe Biden. Flera personer i McCains kampanj uppges ha blivit sura på Palin som de uppfattat som en diva som enbart var intresserad av sin egen karriär.

Att det skulle vara så förnekar Palinlägret.

– Vi har den största respekt för senator John McCain. Guvernör Palin kände sig hedrad över att bli utvald som hans medtävlare. Och som Alaskas guvernör ser Palin fram emot att få arbeta tillsammans med nyvalde presidenten Obama när det kommer till att göra USA självförsörjande på energi, säger Meghan Stapleton, en av Palins nära medarbetare.

"Småsinta och uppenbart bittra"

Sedan Sarah Palin återvänt till Alaska efter valförlusten och åter träffade journalister vägrade hon kommentera påståendena om henne.

– Jag kommer inte att kommentera något rykte eller några anklagelser som baseras på anonyma källor. Den sortens människor som hittar på sådana dumheter och gör det anonymt är småsinta och uppenbart bittra. Så jag kommer inte att att prata om det förrän jag vet vem som sagt det. Jag tänker inte kommentera några falska påståenden, säger hon.