Tvingades åka på biltaket – i tolv timmar

Nu har Romney nya mäktiga fiender: 78 miljoner hundvänner

Foto: REUTERS
TRÅNGT – DÅ HAMNADE HUNDEN PÅ BILTAKET När Mitt Romney packade in sig och barnen i bilen blev det för trångt. Familjens hund Seamus fick inte plats. Han tvingades istället sitta i en bur på biltaket – i tolv timmar. När hundens avföring nådde bilrutan svängde Romney in på en mack, spolade av bilen – och fortsatte färden.
NYHETER

Ursäkta min franska, men är inte det där bajs som rinner nerför bilrutan?

Först lärde han sig ett främmande språk – sen lät Mitt Romney sin hund Seamus åka på biltaket i tolv timmar.

Påhoppen blir allt smutsigare i kampen om att bli republikanernas presidentkandidat.

Mitt Romney har den republikanska nomineringen inom räckhåll – men tro inte att hans motståndare har gett upp än. Rivalerna Newt Gingrich och Rick Perry tar varje chans att häckla Romney och utmålar honom bland annat som en "utsugarkapitalist". Dessutom kan den tidigare guvernören i Massachusetts franska, vilket Gingrich inte var sen att attackera honom för nyligen.

Tolv timmar

Den senaste anklagelsen mot Romney levereras i en ny reklamfilm. I reklamen tar Newt Gingrichs stab upp den tolv timmar långa bilresa Mitt Romney gjorde med sin hund, den irländska settern Seamus, mellan Boston och Ontario i Kanada 1983. Bilen var så fullastad att Romney, då 36, surrade fast den bur som Seamus satt i på taket på sin vita Chevrolet.

– Vi hade fem barn i bilen, och min gissning är att han tyckte att det var mycket bättre däruppe än inne i bilen, hörs Romney säga under en intervju i reklamfilmen.

Spolade av hunden och körde vidare

Efter en stund märkte dock hans äldste son Tagg att brun vätska rann ner över bakrutan, en tydlig protest från Seamus, som inte alls verkade trivas på taket. Mitt Romneys enkla lösning på problemet var att köra in på närmaste bensinstation, spola av hunden och bilen, för att sedan köra vidare. Senare har Romney även som affärsman gjort sig känd för sitt känslokalla sätt att lösa kriser, skriver The Boston Globe.

Skrattade bort frågan

I en intervju gjord av Fox News 2007 skrattade Romney bort programledaren Chris Wallace fråga: "Vad tänkte du på?".

Men USA:s 78 miljoner hundägare skrattar inte. Den amerikanska hundlobbyn har den senaste tiden startat hemsidor och anordnat protestaktioner under parollen "Dogs against Romney" (Hundar mot Romney).