Trump: Det kommer att bli upplopp

1 av 2 | Foto: AFP
NYHETER

Nu varnar Trump för konsekvenserna om han inte nomineras:

– Det kommer att bli upplopp.

I en intervju i CNN:s ”Newsday” talade Donald Trump om vad som kommer att hända om Republikanerna trots hans framgångar snuvar honom på nominering som partiets presidentkandidat:

– Det kommer att bli upplopp.

Trump anser att han själv dragit ett stort antal människor till partiet och det är sant att många fler har röstat i Republikanernas primärval än normalt. I Ohio röstade nästan dubbelt så många republikaner än demokrater och det är unikt.

”Kommer inte att leda dem”

– Den stora storyn här är hur många som röstar i primärvalet. Om de människorna berövas sitt inflytande kommer det att bli problem som aldrig tidigare skådats, säger Trump till programledaren Chris Cuomo.

– Jag kommer inte att leda dem men oroligheter kan inträffa.

Elizabeth Walentin är expert på amerikansk politik och hon tror mycket väl att stämningen i USA kan bli spänd, oavsett hur primärvalen går.

”Aggressiv stämning”

– Nu känns det som att det är försent för någon annan republikansk kandidat att kliva fram men Donald Trump är framförallt en protestkandidat. Han eldar ju på en aggressiv stämning på sina möten.

Kan det leda till våldsamheter mellan hans anhängare och motståndare?

– Ja, det är hemskt att säga det men det finns väldigt många arga människor på båda sidor. Trumps tonfall och provokationer väcker aggressivitet på alla håll. Det verkar inte som att han tänker överge den stilen och bli mer statsmannamässig, heller.

Ställer in debatt

På måndag, den 21 mars, skulle Fox News ha sänt en debatt mellan de kvarvarande republikanska kandidaterna John Kasich, Ted Cruz och Donald Trump men meddelade på onsdagen att man ställer in. Anledningen är att Donald Trump inte kommer att delta.

Istället kommer Trump att tala inför en Amerika-Israelförening.

–Jag är huvudtalare inför en mycket viktig grupp människor, det kan jag inte ställa in, säger Trump enligt CNN Money.