Trump lovade att skärpa sig – nu svingar han mot allt

NYHETER

Ingen fråga tycks vara för liten för den tillträdande presidenten.

Sedan Trump blev vald har han svingat hårt mot New York Times, Saturday Night Live och musikalen Hamilton.

Trumps impulsiva humör och påstådda lättkränkthet var en återkommande fråga i valkampanjen. Ofta pekade hans kritiker på användandet av mikrobloggen Twitter, där Trump konstant skickade ut utspel och vassa kommentarer.

Hans motståndare Hillary Clinton upprepade ofta frasen:  "En man som hugger på en tweet är inte en man vi kan ge ansvar för kärnvapen".

Lovade skärpa sig

I en intervju med CBS strax efter valreusltatet lovade Trump att han framöver ska vara "väldigt återhållsam" på Twitter – om han ens ska använda det överhuvudtaget.

En vecka senare är det dock mycket lite som tyder på att han har ändrat sig.

New York Times

Några dagar efter beskedet om han att ska bli president gick han till rejäl attack mot New York Times, som han kallar en "misslyckad" tidning.

Han fortsatte: "Australien, Nya Zeeland och flera. Jag är alltid tillgänglig för dem. @nytimes är bara upprörda för att de ser ut som dumbommar i sin bevakning av mig", skrev han.

Musikalen Hamilton

Så har det fortsatt. I helgen gick Donald Trumps bliv­ande vicepresident Mike Pence på Broadway-musikalen Hamilton. Han buades han ut av publiken – och när showen var slut vände sig skådespelarna direkt till Pence.

– Vi är det mångfaldiga Amerika som är oroligt för att din regering inte ­kommer att skydda oss", sa de.

Mike Pence tog det hela med ro. Det gjorde inte Donald Trump.

Musikalen, som är "överskattad" enligt Trump, borde omedelbart be om ursäkt. Hittills har ingen sådan kommit.

3. Saturday Night Live

Trump har vid ett flertal tillfällen kritiserat Saturday Night Live och skådespelaren Alec Baldwin för deras imitationer av honom. I helgen var det dags för en ny imitation – och en ny motattack. SNL är "ensidigt, partiskt och "inte kul alls", menar Trump.

Det är dock inte bara negativa tongångar som hörs från Trumps konto. När det blev officiellt att senatorn Chuck Schumer efterträder Harry Reid som ledare för demokraterna i senaten hyllade han Schumer – och förklarade att han var "mycket smartare" än Reid, som varit skoningslös i sin kritik mot Trump.