Trump till rivalen: ”Snart är du borta”

1 av 6
NYHETER

LAS VEGAS. I natt brast det för Donald Trump.

Jeb Bush lyckades under en infekterad debatt i Las Vegas flera gånger reta honom till ursinnets gräns.

– Jag har 41 procent och du tre. Snart är du borta från debattscenerna, fräste fastighetsmiljardären mycket irriterat under en ordväxling om vem som egentligen är tuffast.

Sedan lovade han dock dyrt och heligt att stödja det republikanska partiet även om han inte blir nominerad.

Många trodde på förhand att den republikanska primärvalsdebatten på lyxkasinot The Venetian i det osedvanligt kylslagna Las Vegas skulle bli en tvekamp mellan Donald Trump och Ted Cruz – Texas-sentorn som enligt de senaste veckornas opinionsmätningar ryckt åt sig ledningen i Iowa.

Men det blev det inget av med, Cruz såg som vanligt nogsamt till att undvika direkta konfrontationer med Trump och när Trump fick en fråga om att han bara för några dagar sedan kallade Cruz ”något av en galning” viftade han obekymrat bort hela incidenten.

– Ah, Ted är en bra kille. Vi har inga problem, sa han och klappade rivalen på axeln.

Lika nöjd var han inte över den osedvanligt ettrige Jeb Bushs ständiga attacker.

”Hans kampanj är en katastrof”

När den förre Florida-guvernören på direkt fråga bekräftade att han, som han skrivit på sociala medier, tycker att Trump ”spårat ur” fnös en irriterad Trump ”Jeb tror inte att jag spårat ur”.

– Det där säger han bara för att han misslyckats. Hans kampanj är en total katastrof, hette det.

Bush replikerade senare att Trump inte ska tro att han kan ”förolämpa sig till presidentskapet” och under tiden kunde tv-tittarna se hur ”The Donald” grimaserade och himlade med ögonen – och ännu värre blev det under en ordväxling om vem av herrarna som egentligen är tuffast och därmed bäst lämpad som överbefälhavare.

– Visst, du är ju verkligen tuff, hånlog Trump och när Bush fortsatte ordfäktas fick han närmast ett vredesutbrott.

”Snart är du borta”

– Jag har 41 procent och du tre. Du glider längre och längre ut på scenen för varje debatt. Snart är du helt borta, fräste miljardären.

Jeb Bush föreföll mycket nöjd med att ha bringat ”frontrunnern” ur fattningen, men huruvida det hjälper honom är oklart.

Trumps passionerade supportrar verkar inte nämnvärt bekymrade över att han uppför sig annorlunda än vanliga politiker och de första tittarmätningarna i natt visar att majoriteten av de tillfrågade som vanligt tyckte att han var bäst.

Hans supportrar – liksom det republikanska etablissemanget – kunde för övrigt också glädja sig åt det till synes slutgiltiga beskedet att Trump kommer att stödja den kandidat det republikanska partiet nominerar, oavsett vad hon eller han heter.

– Jag kommer inte att ställa upp som oberoende kandidat. Jag är republiken, svarade Donald Trump på en rak fråga.