Lämna-sidan leder i nya mätningar

NYHETER

Kampanjen för att Storbritannien ska lämna EU får ökat stöd i två nya opinionsundersökningar. Även oddsen pekar i samma riktning.

Samtidigt uppmanar landets största tidning, The Sun, sina läsare att rösta för att lämna unionen.

Resultatet av folkomröstningen den 23 juni väntas få stora konsekvenser för såväl Storbritannien som EU. Nygjorda opinionsundersökningar visar att trenden nu går mot lämna-alternativet, eller en så kallad brexit.

Lämna-kampanjen har på senare tid lagt mycket vikt vid immigrationsfrågan.

Enligt opinionsinstitutet Yougovs undersökning, som gjorts för The Times, vill 46 procent lämna EU jämfört med 39 procent som vill stanna. 11 procent har inte bestämt sig och 4 procent uppger att de inte tänker rösta.

För en vecka sedan gav en likadan opinionsundersökning resultatet att stanna-sidan ledde med 1 procent.

”Det diktatoriska Bryssel”

Även oddsen går alltmer i brexits tecken. Enligt spelbolaget Betfair har sannolikheten att britterna röstar för ett fortsatt EU-medlemskap minskat från 64 procent i måndags till 59 procent. I förra veckan var motsvarande siffra 78 procent.

Tabloiden The Sun tar steget att uppmana läsarna att rösta för att lämna EU.

”The Sun uppmanar alla att rösta 'lämna'. Vi måste befria oss från det diktatoriska Bryssel”, skriver tidningen som har en upplaga på 1,7 miljoner.

Jämnt i mätningar

I en opinionsundersökning för The Daily Telegraph som publicerades på måndagen är också ”lämna” i ledning, med 49 procent för brexit medan 48 procent vill stanna.

I två undersökningar från ICM leder lämna-kampanjen med 53 procent mot 47, uppger The Guardian, som står bakom en av dem.

Opinionsföretagen har stor press på sig att ha rätt eftersom de misslyckades med att förutse premiärminister David Camerons oväntat starka valseger.

TT-Reuters

ARTIKELN HANDLAR OM