Nu maxar vi bevakningen

Valdagen är snart här – ladda upp med Aftonbladet

1 av 4
Du står i centrum Med Karin Magnusson som programledare kommer tittarnas och läsarnas egna frågor om valet att finnas i centrum. Varje förmiddag kan du ställa frågor i en chatt på Aftonbladet.se.
NYHETER

Bara dagar kvar till val­dagen.

Nu bjuder Aftonbladet TV på lunchsändningar, kvällsmagasin och specialprogram med nyheter och analyser – hela veckan.

– Efter vår partiledar­debatt känns det mer självklart än någonsin att TV är en tung del i vår valbevakning, säger Hanna Olsson.

Aftonbladet historiska partiledardebatt hyllades av både tittare och politiker. Nu fortsätter den tunga valbevakningen. Hela veckan är Aftonbladet TV fullspäckad med livesändningar, magasinprogram och analyser - fram till och med valnatten.

– I lunchsändningen har läsarna och tittarna en unik chans att ställa frågor om valet och kandidaterna till vår politiska expert Lena Mellin. På kvällen sammanfattar vi dagens alla utspel och händelser på ett roligt och förhoppningsvis intressant sätt, säger Hanna Olsson, chef för samhällsredaktionen på Aftonbladet.

Leds av Ekdal

På torsdag klockan 19 bjuder Brottscentralen på kriminalpolitisk debatt. Ämnen tar avstamp i de återkommande frågorna i Brottscentralen de senaste åren. Dessutom svarar experter i studion på mängder av frågor från tittare. Rutinerade Lennart Ekdal leder programmet.

– Vi har en rejäl förankring i ämnena vi diskuterar och väldigt hög interaktivitet med våra tittare, det ska bli oerhört spännande, säger han.

Vilken fråga har engagerat dig mest under tiden på Brottscentralen?

– Det meningslösa våldet i alla former, till exempel när äldre människor rånas och misshandlas i sina hem.

”Högre puls”

I kvällsmagasinet Partiprogrammet Valspecial sammanfattar Aftonbladet TV den politiska dagen tillsammans med experter under ledning av programledaren Karin Magnusson.

– Valrörelsen går in i ett hetare och ett mer intensivt nyhetsläge och det kommer vi att följa. Vi kan förvänta oss en högre puls och fler politiska utspel, säger Karin Magnusson.

Svarar på frågor

Men redan under förmiddagen sänds Aftonbladet TV:s dagliga lunchprogram. I studion finns Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin, redo att svara på tittarnas frågor.

– Läsarna och tittarna får chans att ställa frågor till ­Lena Mellin om det politiska läget. Få personer matchar henne när det gäller att analysera politiska nyheter och syna det politiska spelet, säger Karin Magnusson.

På torsdag och fredag sänds de sista partiledardebatterna på TV4 och SVT. De kommer Aftonbladet att följa med direktrapportering, uppsnack och eftersnack.

Våra program varje dag …

11.30VALSPECIAL Karin Magnusson leder programmet och har A­ftonbladets politiska kommentator Lena Mellin vid sin ­sida. Programmet sätter tittarnas och läsarnas egna frågor i fokus. Varje förmiddag kan du ställa dina frågor i en chatt på Aftonbladet.se. Sänds varje dag, måndag till fredag.

18.00 PARTIPROGRAMMETS VALSPECIAL Programledare Karin Magnusson och Aftonbladets samhällschef Hanna Olsson är med varje dag. Ett magasin­program med tydligt nyhetsfokus på valrörelsen och de färskaste händelserna. I programmet finns också en aktuell gäst och en expert­panel. Sänds varje dag, måndag till torsdag.

… och det här visar vi också

Torsdag

19.00 BROTTSCENTRALENS KRIMINALPOLITISKA DEBATT Programledare är Lennart Ekdal och Thabo Motsieloa. Det blir en kriminal­politisk debatt om Sverige och de kommande fyra åren. Debattämnena har valts ­utifrån de vanligaste frågorna från Brottscentralens sändningar. I programmet finns representanter från riksdagspartierna på plats och debatterar.

20:00 Uppsnack och eftersnack för TV4-debatten Följ Aftonbladets liverapportering från debatten och se uppsnack- och eftersnack med direkta kommentarer av partiledarna. Lena Mellin finns på plats i studion för att ge snabba analyser och kommentarer.

Fredag

19:00 Uppsnack och eftersnack för SVT-­debatten Följ Aftonbladets liverapportering från debatten och se uppsnack- och eftersnack under ledning av Aftonbladet TV:s politiska reporter Malvina Britts. Lena ­Mellin finns på plats i studion för att ge snabba analyser och kommentarer.

Lördag

EN DAG KVAR Dagen före valet sänder Aftonbladet TV live om och från valspurtens stora politiska händelser.

Söndag

VALDAGEN Från tidig morgon på söndag direktsänder Aftonbladet TV från valspurtens stora politiska händelser. När det händer och där det händer.

18:00  VALVAKA Ett par timmar innan vallokalerna stänger öppnar Aftonbladets valvaka. Under ledning av Karin Magnusson med gäster, politiker och experter följer vi rösträkningen och berättar vad resultatet betyder. Vi är på plats på partiernas valvakor och rapporterar direkt om stämningen, festen, glammen och sorgen.

Så kollar du våra sändningar

I mobilen …

Via Aftonbladets nyhetsapp eller ­Aftonbladets tv-app når du debatten. Du kan också surfa in på hemsidan via mobilen och hitta alla tv-sändningar.

… via din dator …

Surfa in på www.aftonbladettv.se och klicka dig fram till partiledardebatten. Där kan du se debatten och upp- och ­eftersnacken både när de sänds live på måndag kväll och i efterhand.

… eller med surfplatta …

Då är det bäst om du laddat hem appen ­Aftonbladettv. I surfplattan blir tv-känslan kanske ännu bättre.