Löfvens dagbok 9 september

1 av 13 | Foto: ANETTE HOLMQVIST
NYHETER

SKÄRHOLMEN. Stefan Löfven tog tunnelbanan.

För att synliggöra klyftorna i Sverige.

– Det skiljer tre år i medellivslängd mellan människor på Östermalm och i Skärholmen, säger S-ledaren.

Stefan Löfven fortsätter med sitt intensiva kampanjande. På tisdagen höll han sig dock inom Stockholms län.

09.00 Morgonen inleds med internt ledningsmöte på Sveavägen 68. Partitopparna är på plats och deltar via telefon. Fortsätter sedan med att gå genom dagen med bland annat gruppsekreteraren Emma Lennartsson.

11.30 Överraskas på jobbet av gamla kompisar från IF Metall. De går tillsammans till sin stammiskrog Hubertus och äter Löfvens favoritmat, raggmunk och fläsk. Av kompisarna, bland annat avtalssekreteraren Veli-Pekka Säikkälä, får han en "vinnarslips", tänkt att använda på valvakan på söndag.

13.50 Samlas vid Östermalms T-bana för avfärd mot Skärholmen tillsammans med bland annat Margot Wallström och en rad medier. Resan är symbolisk och ska visa det segregerade Sverige. Det skiljer för resenärer bara 25 minuter mellan de två platserna men för medborgarna är det skilda världar, vill man visa.

Löfven säger att de som bor på Östermalm i genomsnitt lever tre år längre och tjänar 280 000 kronor mer om året.

I Skärholmen tas Löfven emot med värme. Här finns många av hans partis sympatisörer.

15.45 Har hållit tal och varit med på massor av fotografier när han får sätta sig i bilen som ska ta honom tillbaka till arbetsplatsen.

17.45 Leder ett teleforum där 100 000 personer deltar. Personerna har ringts upp i partiets samtalskampanj och visat intresse för att ställa frågor om S politik. Kvällen ska ägnas åt att se utfrågningen av de politiska motståndarna i Alliansen i TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM