Reinfeldts dagbok, tisdag 9 september: Ut på vägarna igen

1 av 11 | Foto: BJÖRN LINDAHL
NYHETER

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M). 49, har fått vittring på att en tredje valseger kan vara möjlig. I dag tog han med sig två statsråd och kampanjade i Nyköping och Norrköping innan han återväde till Stockholm för att läsa på inför kvällens utfrågning i TV4.

Men han hann också med en powernap där emellan.

Så här har hans dag varit i korthet.

07.35

Reinfeldt betar av ännu en radiosändning. Denna gång är det Mix Megapol i Göteborg som han deltar i, via telefon från Stockholm.

08.30

Tillsammans med finansminister Anders Borg (M), arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson, en drös medarbetare och en hord journalister tar Reinfeldt plats på den moderata kampanjbussen i Gamla stan. Han slår sig ned med sina statsråd längst bak i bussen och tar en kaffe. Borg är märkbart nöjd med utvecklingen i opinionsundersökningarna.

10.00

Uppståndelsen är stor när M-ministrarna anländer till Nyköpings Gymnasium. Reinfeldt och hans ministerkollegor håller ett anförande och grillas därefter hårt av eleverna. Ungdomarna ger sig inte i första taget utan ställer flera följdfrågor om övervakning, våldtäkter och fördelningspolitik.

12.30

"Tjena på er", säger Norrköpings kommunalråd Lars Stjernkvist (S) och skakar hand med Anders Borg. Den gamla S-toppen har kommit för att hälsa på sina politiska motståndare när de besöker hans hemstad. Reinfeldt och hans gäng kliver upp på scenen på Knäppingsborg och håller ett cirka 30 miniuter lång anförande. Efteråt är de nöja, med allt utom regnet.

13.30-15.30

På resan tillbaka till Stockholm gör Reinfeldt flera intervjuer. Anders Borg skojar om att de borde hålla ett extra torgmöte i Katrineholm, i närheten av där han bor, När de ändå är i närheten. Men det blir inget extra torgmöte, i stället tar Reinfeldt, och flera journalister, en snabb powernap.

16.00-18.00

Statsministern återvänder till Rosenbad och pluggar på inför kvällens utfrågning i TV4. Han och de andra Alliansledarna ska frågas ut en och en, i tät följd.