Löfven gick bakom ryggen på V-ledaren

1 av 4
NYHETER

UMEÅ/STOCKHOLM. Stefan Löfven gick bakom ryggen på Jonas Sjöstedt när han hade lunchmöte med Miljöpartiet om skolan.

V-ledaren hävdar att han inte fick någon information om mötets innehåll i förväg – och att han själv snart ska träffa Löfven.

– Vi kommer att ses inom de närmaste dagarna.

Atonbladet avslöjar i dag att Stefan Löfven och Åsa Romson i går möttes i största hemlighet på MP-kansliet. Anledningen var att de ville prata ihop sig för att få valspurten att handla om skolan, men kan också ses som första steget mot ett formaliserat regeringssamarbete.

Jonas Sjöstedt var dock inte inbjuden.

”De måste bestämma sig”

Aftonbladet träffade V-ledaren i Umeå i morse när han passade på att förtidsrösta på hemorten, genom frilansfotografen Patrick Trägårdh som är baserad där.

– Det är här jag känner mig hemma. Så det känns bra att rösta här, säger Sjöstedt.

På frågan om V-ledaren fått någon information i förväg om att Löfven och Romson skulle träffas svarar han först "nej". Efter intervjun kontaktar dock V Aftonbladet och hävdar att det var "en ärlig felsägning" till följd av ett intensivt kampanjande med långa dagar. Och att det som avsågs var att han inte hade någon information om vad de skulle prata om.

Däremot framhåller Sjöstedt att det är bra att S och MP träffas, men att det snart är dags att bestämma sig för vem man tänker regera med.

– Ingenting tyder på att S och MP kommer få egen majoritet. Däremot finns det en chans för majoritet med Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, säger han.

– Det är precis en sådan regering som Sverige behöver. Den kan få genom sina budgetar och se till att SD inte får inflytande i politiken.

”Ska ses”

Har du själv någon inplanerad lunch eller möte med Stefan Löfven?

– Ja vi kommer att ses de närmaste dagarna. Vi har tät kontakt, säger Sjöstedt till Patrick Trägårdh.

Enligt V-ledarens stab kommer mötet att ske inom kort och avser att avhandla det politiska läget.

Vänsterledarens uppgifter bekräftas av Socialdemokraterna. Stefan Löfvens pressekreterare Erik Nises säger att V hade informerats om att mötet skulle ske.

Även den kommande träffen mellan Sjöstedt och Löfven bekräftas.

– De ska ses snart och prata om det politiska läget. Det gör de med jämna mellanrum, säger Nises.