Reinfeldts dagbok 11 september: Bussresa och nya siffror

1 av 6 | Foto: BJÖRN LINDAHL
NYHETER

Ett av slagfälten inför riksdagsvalet finns i Stockholm.

I dag kampanjade Fredrik Reinfeldt i regionen och lyfte fram satsningar från "Sverigebygget".

Men samtidigt hann han också ladda inför kvällens drabbning med de andra partiledarna i TV4.

Så här var Reinfeldts dag:

10.00 Reinfeldt hoppar på den moderata kampanjbussen på Mynttorget i Gamla stan. Med sig i dag har han Stockholms finansborgarråd Sten Nordin och Cecilia Löfgren, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla. Dagens tema är "Sverigebygget" men det är fortfarande hemligt vart bussen ska åka.

10.30 Det första stoppet blir i Kista Science City. Här meddelas att det ska byggas 2 000 studentbostäder. Reinfeldt gör några korta intervjuer men sedan är det dags att hoppas på bussen igen.

11:15 De tre M-politikerna hoppar på tunnelbanan i Kista för att åka två stationer, till Akalla. Reinfeldt berättar att det är första gången på väldigt länge han åker kollektivtrafik, då jobbet inte tillåter det. Men i sin ungdom åkte han ofta med blåa linjen till de platser där han spelade basket.

11.45 På det övergivna flygfältet i Barkarby ligger det skrot och gräset växer högt. Men här har de lokala moderaterna ställt ut M-flaggor. Platsen är vald eftersom här ska en av uppgångarna i den nya t-banestationen Barbarkystaden byggas. Statsministern håller ett kort anförande om hur Stockholm måste växa, både när det gäller jobb, bostäder och infrastruktur.

12.30

Reinfeldt är tillbaka utanför Rosenbad. Han intervjuas av Aftonbladet om hur han ska ladda inför kvällens debatt i TV4. Han säger att han är taggad och att frågorna som hans motståndare Stefan Löfven inte svarar på är alldeles för många.

14.30

Tillsammans med de andra Alliansledarna är han på Sergels Torg och pratar om att det nu skapats 340 000 nya jobb.

ARTIKELN HANDLAR OM