Regeringen samlad efter valförlusten

NYHETER

Just nu sitter landets avgående ministrar i sammanträde på Rosenbad.

Övergångsregeringen samlas för första gången efter valförlusten.

Även Fredrik Reinfeldt (M) är med, uppger hans presstab.

En efter en av den avgående Alliansregeringens ministrar anlände för en stund sedan till regeringskansliet. De samlas som brukligt på torsdagar för regeringssammanträde.

Fredrik Reinfeldt, som inte uttalat sig sedan valnatten, är också med, enligt hans stab.

– Han är med precis som vanligt, säger Markus Friberg, pressekreterare.

"Färre ärenden"

När Aftonbladets team på plats träffade den avgående regeringen i samband med mötet berättade biståndsminister Hillevi Engström att sammanträdet sker på samma sätt som vanligt, trots valförlusten.

– Vi har lite färre ärenden bara.

Regeringssammanträdet var första gången som den avgående regeringen hade ett spikat möte tillsammans efter valförlusten. Många av ministrarna har dock deltagit i de dagliga planerings- och informationsluncher som förekommer i regeringskansliet.

Reinfeldt till toppmöte

Alliansen har styrt Sverige i åtta år, sedan 2006 då man vann valet och Fredrik Reinfeldt (M) tog över som statsminister efter Göran Persson (S). Just nu leder Reinfeldt den övergångsministär som gäller till dess att en ny regering har installerats.

I nästa vecka representerar M-ledaren Sverige i FN:s generalförsamling i New York i samband med klimattoppmötet. Det blir dock inte Reinfeldt som kommer att hålla tal, det uppdraget går i stället till Sveriges ambassadör.