Dagens namn: Katarina, Katja
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter / Valet 2010

Kungliga panelenVarje fredag vässar Aftonbladets politikprofiler pennan i valpanelen. Tillsammans med en gäst tycker de till om veckans valsnackisar.
Upprörda, glada eller överraskade – här är deras dom.

Frågor till panelen:

Lena Mellin

Lena
Mellin

Politisk kommentator

Karin Magnusson

Karin
Magnusson

Debattchef

Robert Laul

Robert
Laul

Sportreporter

Veckans gäst:
Calle Schulman

Producent

Katastrofsiffror för S och alliansen i klar ledning i flera undersökningar. Är valet redan avgjort nu? Nej. I förra valet väntade 20 procent av väljarna med att bestämma sig för vilket parti de skulle rösta på till sista veckan före valdagen. Sex procent väntade ända till valdagen. Spänningen är fortfarande på topp. Nej. Det är två veckor kvar och dessutom hänger två borgerliga partier på gärdsgården, är det tajt och om C eller KD åker ut kan det bli rödgrön seger. I nuläget är inget klart mer än att båda blocken nog jobbar in i kaklet. Kanske, kanske inte. Jag hoppas bara att ingen i den här panelen svarar "It ain’t over until the fat lady sings". Det uttrycket är så vansinnigt uttjatat. Kom med något nytt. Ja, det känns faktiskt som att det kommer att bli en förkrossande seger för alliansen. Just Moderaterna verkar ju gå väldigt bra nu.
Hårda ord från Björn Rosengren, Kjell-Olof Feldt och Göran Persson. Mona Sahlin har det inte lätt just nu. Varför gör S-gubbarna på detta viset? Det kan man undra. Inte är det för att vara bussig mot Mona Sahlin i alla fall. Men Göran Perssons avsikt, säger han, var att coacha de rödgröna. Inte kritisera. De är så ivriga att säga: "Vad var det jag sa" om att samarbetet med kommunisterna och kruskamarxisterna de gröna var en usel idé. Så de säger det redan nu. Man kan fråga sig varför gubbarna plötsligt krupit upp ur sina hålor. Kjell- Olof Feldt, finns han fortfarande? Göran Persson, hur gick det senast han försökte vinna ett val? Och Björn Rosengren, har inte han fullt upp med sin porrklubb? För att de vill hylla sin egen förträfflighet och påstå att allt var bättre förr. Precis som alla gubbar brukar göra.
TV4 stoppade Sverigedemo- kraternas reklamfilm och plötsligt fick partiet mycket utrymme i vissa medier. Var den stoppade filmen bara ett pr-trick som medierna lät sig luras av? Jag tycker inte att medierna lät sig luras. Men Sverigedemokraterna älskar att framstå som martyrer, tillplattade av det förhatliga etablissemanget. Så lyckades de framställa sig i kontroversen med TV4 och det var de sannolikt glada för. Svårt att säga, men helt klart bygger SD sin identitet på martyrskap. Att blir "censurerade" och "stoppade" bekräftar partiets och de potentiella väljarnas självbild. Vilken reklamfilm? Förstår inte vad ni pratar om. Ja, det var det. Samtidigt var det svårt för medierna att inte gå i fällan. Det är en briljant marknadsföring av Sverigedemokraterna. De fick precis vad de ville.

Håller du med panelen? Tyck till här nedanför!

SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet