Ulf Adelsohn: Tydligt vilka alternativ vi har

Ulf Adelsohn (M).
NYHETER

En bra debatt tycker jag, klara besked och fritt från varje form av personangrepp. Det var värdigt. Däremot irriterar det mig att det är tv som avgör vilka frågor som ska debatteras och inte statsministerkandidaterna.

Mona använde som alla socialdemokrater en del av den gamla klasskampsretoriken om skattesänkningar för de rika. Ger det verkligen fortfarande poäng?

Jag uppskattade Fredriks tydliga och klara besked att i alla lägen försöka ge alla med arbetsförmåga en möjlighet att också få ett arbete. Det är bara genom arbete som vi kan skapa välfärd, inte tvärtom.

Hela världen gick in i en ekonomisk kris men Sverige har kommit ut ur den bland de bästa i världen. Det kan ingen ta från regeringen.

Det är nu ganska tydligt vilka alternativ vi har. Ett rödgrönt som har som bärande ideologi att i alla lägen satsa på att öka ersättningen till alla som inte arbetar och en alliansregering som i stället vill fortsätt sänka skatterna för dem som gör det. Fredrik fick väl in debattens bästa replik när han sa att oberoende av i vilken fråga Mona yttrade sig så skulle det aldrig bli mer över för dem som arbetar.

I Afghanistanfrågan blev nog ingen klokare. Mona fick det väl att framstå som om hon, Ohly och Obama hade samma uppfattning. Fan tro’t, när Socialdemokraterna accepterat att driva Ohlys linje att alla amerikanska baser ska försvinna från jordens yta utanför USA.

Till sist, nog saknade jag lite humor i debatten, ett litet inslag bara!

FAKTA

Bästa argumentet

Inte vårt fel vi gick in i krisen, men vi gick ur den som ett av länderna med världens bästa ekonomi.

Bästa attacken

För inte Sverige tillbaka i passivitet.

Så slutar valet

Alliansen blir klart större än de rödgröna, sen är det bara frågan om SD blir vågmästare.

Ulf Adelsohn

Före detta partiledare (M)

ARTIKELN HANDLAR OM