Göran, gör comeback!

Aftonbladets läsare vädjade till den före detta S-ledaren

Foto: urban andersson
I rampljuset Göran Persson var invigningstalare på en konferens i Stockholm i går. Direkt efter hans anförande var Aftonbladets läsare eniga: De vill ha honom tillbaka som S-ledare.
NYHETER

Kom tillbaka – allt är ­förlåtet.

Aftonbladets läsare gick i spinn efter Göran Perssons framträdande i går.

”Jag saknar den ­buffeln”, skriver signaturen Grapetång.

Mitt i sökandet efter en ny S-ledare gjorde Göran Persson tillfällig comeback i rampljuset i går. På en facklig konferens för sysselsättning i Stockholm var Persson inbjuden som inledningstalare.

I talet lyfte han fram behovet av vuxenutbildning och aktiv klimatpolitik.

”Drömläge”

I samband med sitt framträdande passade han också på att kommentera Socialdemokraternas kris. Partiet är just nu ledarlöst och rasar i opinionen, men Göran Persson tycker att det är ett drömläge för en ny partiledare att ta över:

– Det är på många sätt ett mycket attraktivt uppdrag att ta på sig oppositions­ledarrollen. Vi har en reg­ering som saknar majoritet, vi har en regering som håller på att falla sönder därför att småpartierna upplever att de kommer i kläm gentemot Moderaterna. Det där är för en skicklig opposition ingen dålig utgångspunkt.

Vill inte peka ut någon

Persson ville dock inte peka ut någon egen favorit.

– Jag ska inte lägga mig i valet av Mona Sahlins efterträdare, lika lite som jag la mig i valet av min ­efterträdare. Det ska vara en arbetsduglig person.

Många av Aftonbladets läsare skulle gärna se Göran Persson själv ta över rodret igen.

”GP är den ledare som sossarna efterlyser. Han har hårda nypor och kan städa upp efter allianssörjan ­precis som han gjorde förra gången efter Bildt”, skriver signaturen Sels på afton­bladet.se.

”Nytt blod”

”Göran –kom tillbaka så vi får lite stabilitet i ­politiken”, skriver en annan läsare.

Persson själv skojade dock bort frågan om en comeback och konstaterade att det är viktigt med nytt blod i partiet.

FAKTA

Läsarna tycker till

”Göran är så bra! Saknar ­honom! Sverige skulle behöva honom nu.”

Moa Petersdotter

”Persson kommer inte att göra ett sämre jobb än Reinfeldt i alla fall. Han lyckades ju sist få Sverige på fötter igen efter Moderaternas framtåg!”

Cudno

”Göran Persson gjorde sig inte populär med sin buffelstil men man ska inte glömma vilket överskott han skapade i den svenska ekonomin. Ett överskott som den Moderatledda regeringen förvandlat till ­underskott.”

Medborgaren

”Göran Persson var den bästa statsminister Sverige haft efter Olof Palme, Sverige var stabilt och tryggt under Persson, våran landsfader.”

Lanab

”Göran var en ledare som hade respekt, kunde debattera med Moderaterna och var även respekterad internationellt.”

Man 60 år

”Jag saknar den buffeln ;) Hoppas de kan få folket att begripa vad arbetslinjen ­betyder och innebär. Nu ser jag oxå att Reinfeldt blir mer och mer lik Perssson utseendemässigt”

Grapetång

ARTIKELN HANDLAR OM