– Allt känns jättebra

De nyförlovade om sin kärlek till varandra

1 av 5 | Foto: Lasse Allard
TILLBAKA DÄR DET BÖRJADE Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling promenerade i går hand i hand vid Drottningholm. En lugn söndag efter två nätters festande. ”Vi har haft en jätteskön promenad”, säger kronprinsessan.
NYHETER

DROTTNINGHOLM. De kommer gående mot oss. Hand i hand.

– Vi är så lyckliga, säger kronprinsessan och hennes blivande prins.

Aftonbladet har fått första intervjun med de nyförlovade – på platsen där Daniel friade.

Han beskrev det själv, i en förlovningssoffa på Stockholms slott, för sex dagar sedan:

– Det var en härlig solig dag. Isen knarrade så där härligt som den gör på Drottningholm emellanåt. Det var en fantastisk stämning, sa Daniel Westling, 35.

Då pratade han förvisso om frieriet ute i Drottningholms natur, men när Aftonbladet möter honom och fästmön – kronprinsessan Victoria, 31 – på samma ställe är omständigheterna identiska.

Säpovakter närvande

Solen strålar. Snön knarrar. Och ja, fåglarna kvittrar faktiskt till och med.

– Vi har haft en lång och jätteskön promenad, säger kronprinsessan.

Hon, hennes blivande prins, och de ständigt närvarande Säpovakterna är alla rejält klädda för minusgraderna. Men kvartetten är på gott humör – framför allt det blivande brudparet.

De är avslappnade.

Skrattar.

Tar på varandra ogenerat framför kameran – nu när de äntligen kan efter sju års smussel.

– Allt känns verkligen jättebra, säger kronprinsessan.

– Tack för alla lyckönskningar. Vi är jätteglada, säger Daniel Westling.

”Festen i går var rolig”

Paret har haft en lugn söndag, efter två festnätter på slottet. I fredags var det familjerna som firade deras förlovning. I lördags var det de 40 närmaste vännerna.

– Vi har haft det jättetrevligt. Festen i går var rolig, säger kronprinsessan.

Det är dags att ta farväl. När det blivande brudparet tar av sig vantarna för att skaka hand gnistrar Victorias gigantiska diamant ikapp med snön. Aftonbladet konstaterar att den ringbeklädda handen borde få lite bröllopslektyr att bläddra i.

– Ja, det tar vi nästa gång, säger Victoria och skrattar.

FAKTA

Parets hektiska vecka – från fester till söndagsmys

Måndag Förberedelserna på slottet pågår för fullt – i största lönndom. Kungen och kronprinsessan avslöjar för sina närmaste att morgondagen är ”Dagen D”.

Tisdag Under en konselj på Slottet säger regeringen klockan 12 ”ja” till kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings blivande äktenskap. Och det är en nöjd statsminister Fredrik Reinfeldt som håller presskonferens klockan 15.30 på Rosenbad:

Kvinnan av börd får äntligen sin man av folket.

Klockan 17 sitter kronprinsessan Victoria och Daniel Westling hand i hand i prinsessan Sibyllas rum och berättar att de nu är förlovade.

Det blev ett ja, ja ja, jaaaa, säger Victoria om frieriet.

Onsdag Parets bröllopsdatum är fortfarande en hemlighet, men Aftonbladet berättar att den 19 juni 2010 just nu är det hetaste datumet. Samma datum som kronprinsessans föräldrar vigdes 1976.

Torsdag Aftonbladet avslöjar kungens hårda krav på sin blivande svärson: Daniel var tvungen att sluta jobba på sitt företag för att bröllopet skulle bli av.

Fredag Olle och Eva Westling introduceras för ätten Bernadotte. På kvällen hålls en middag på Drottningholms slott, till parets ära.

Lördag Paret tillbringar förmiddagen tillsammans med Olle och Eva Westling på restaurang Stallmästaregården, och planerar sitt bröllop. På kvällen bjuds parets närmaste vänner på förlovningsfest.

Söndag Den blivande prinsen och hans kronprinsessa har en lugn dag på Drottningholm. Träffar Aftonbladet för en kort pratstund.