Miljonärerna hjälper Madde

De 168 festgästerna donerade en halv miljon.
NYHETER

Mötet med sexutnyttjade flickor berörde prinsessan Madeleine djupt.

Nu använder hon sin kungliga status för att rädda utsatta barn.

Hennes starkaste vapen är de unga svenska miljonärerna.

Madeleine bestämde sig redan för ett par år sedan. Som talesperson för drottningens stiftelse World Childhood Foundation kan hon vara med och rädda liv. Hon har själv tagit

initiativ till att starta gruppen C2G (Childhood 2nd Generation), en samling unga miljonärer och prinsessvänner som ska säkra framtiden för tusentals barn.

Carola sjöng

För att fira Childhoods tio-årsjubileum bjöd hon nyligen in C2G-gruppen till en fest på Junibacken i Stockholm. Carola, Eric Gadd och Måns Zelmerlöw uppträdde och prinsessan Madeleine stod som värdinna tillsammans med bästa vännerna Katarina von Horn, Lovisa de Geer och Louise Gottlieb. Tjejerna bildar en kärntrupp inom C2G. Tillsammans lyckades de 168 gästerna samla in en halv miljon kronor under kvällen.

God för miljarder

Vid fördrinken berättade Madeleine för gästerna om en ung hemlös och narkotikaberoende kvinna som hon träffat genom stiftelsen. Det mötet berörde henne djupt. I boken ”Childhood 10 years” berättar prinsessan om fler möten som hon alltid kommer att bära med sig.

– Unga kvinnor som är offer för trafficking har berättat om sina upplevelser för mig. Deras berättelser om hur de tvingades in i sexindustrin mot sin vilja kommer att följa mig resten av mitt liv, skriver Madeleine.

Nu sätter prinsessan sitt hopp till de rika medlemmarna av C2G. Många av dem är barn till de som var med och grundade Childhood 1999.

Sophie Stenbeck är god för flera miljarder kronor och sitter redan i Childhoods styrelse.

Christian, Sebastian och Alexander af Jochnick är barn till Robert af Jochnick, grundare av kosmetikföretaget Oriflame. De har alla tre förmögenheter på mellan 50 och 60 miljoner kronor. Barnen till kungens gode vän Sven Philip-Sörensen är en av Sveriges rikaste familjer. I C2G finns även Jacob Westerberg, son till före detta partiledaren Bengt Westerberg och Niklas Ingvar, son till professor Martin Ingvar vid Karolinska Institutet.