Korvobönor

Av: Jon Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PÄR JOHANSSON

30 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

800 g potatis

3 msk olivolja

1 rödlök

4 vitlöksklyftor

500 g chorizo eller annan kryddig korv

0,5 tsk sambal oelek

400 g vita bönor på burk (utan tomatsås)

400 g tomatkross

2 lagerblad

tärning eller flaskfond till 1,5 dl kycklingbuljong

4 msk hackad persilja

salt

peppar

Så här gör du

1. Koka upp en kastrull med vatten till potatisen.

2. Skala potatisen och skär i kvartar. Koka i 5 minuter, lite längre om det är jättestora potatisar. Låt sedan potatisen ånga av sig.

3. Skala och hacka löken och vitlöken.

4. Skär chorizon i tjocka skivor.

5. Fräs löken, vitlöken, chorizon och sambalen i en gryta i 2 minuter så att löken hinner mjukna men inte ta färg.

6. Häll bort spadet från bönorna och spola hastigt av dem med vatten.

7. Häll i tomaterna, bönorna, lagerbladen, buljongtärningen och 1,5 dl vatten. Puttra ihop på låg värme i 10 minuter.

8. Hacka persiljan.

9. Smaka av grytan med salt och peppar och strö i persiljan. Servera med bröd och gröna blad av något slag.

Publicerad: