Premiär för Bloggoholics – direktsänd talkshow om livet som bloggare

Publicerad:
Uppdaterad:

2010–10–04

Tisdag 5 oktober är det premiär för Bloggoholics på Aftonbladet TV. Det är starten för en intensiv webb-tv-höst på aftonbladet.se.
– I Bloggoholics får man veta allt om personerna och livet i bloggosfären. Det här är det första webb-tv-programmet som tar bloggare på allvar, säger Fredrik Lindén, programchef Aftonbladet TV.

Åtta tisdagar framöver sänds Bloggoholics live på aftonbladet.se. Det är en 20 minuter lång talkshow med bloggare i centrum under ledning av före detta MTV-profilen Shire Raghe, som också är en av kreatörerna bakom serien.

– Bloggvärlden är väldigt speciell och liknar ingenting jag sett förut. Här råder djungelns lag och bara de starkaste överlever. Rävspel, intriger och smutskastning är vardagsmat. Kort sagt, här finns allt en tv-serie behöver, säger Shire Raghe.

I premiäravsnittet som handlar om kändisskap deltar den heta bloggarduon Rebecca och Fiona som uppnått kultstatus i Stockholms innekretsar med sin musik- och livsstilsblogg och den glamourösa nattklubbsdrottningen Anna Hibbs som är kvinnan bakom populära bloggen ”I en annan del av Stureplan.”

– De här tjejerna vet hur man tar för sig. Den som är nyfiken på människorna bakom några av Sveriges populäraste bloggar ska definitivt se på det här programmet, säger Shire Raghe.

I premiärprogrammet medverkar dessutom bloggaren och kändisfotografen Bingo Rimér som ska prata om begreppet ”star quality”.

Vart och ett av de kommande avsnitten behandlar ett speciellt tema som berör livet i bloggosfären och många av Sveriges mest kända bloggare kommer att gästa programmet. Efter livesändningen klockan 12.00–12.20 varje tisdag läggs programmen ut och kan ses i efterhand hela den kommande veckan. Bloggoholics produceras av Strix Television.

Bloggoholics är den första i raden av TV-premiärer på Aftonbladet.se i oktober. Efter den följer nypremiärer för tittarsuccéerna Sveriges härligaste hemmasnickare, Korseld och Schulman Show samt starten för en helt ny realityserie.

– Med Laul Calling som just dragit igång igen har vi sex seriepremiärer på tre veckor, vilket måste vara någon form av inofficiellt webb-tv-rekord, säger Fredrik Lindén.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Lindén, programchef Aftonbladet TV. Telefon: 070–667 00 82. E-post: fredrik.linden@aftonbladet.se
Nils Franchell, kommunikationschef Aftonbladet. Telefon: 070–676 26 94. E-post: nils.franchell@aftonbladet.se.

Publicerad: