Aftonbladet i unikt samarbete med SvT – säljer "världens bästa barnmusik" med tidningen

Publicerad:
Uppdaterad:

2010–12–17

Lördag 18 december säljer Aftonbladet musik-CD:n Superhjältejul tillsammans med tidningen. Det är den första i en serie om sex CD med barnmusik som Aftonbladet säljer i ett unikt samarbete med SVT.
– SvT:s produktioner ha kallats världens bästa barnprogram. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda musiken från de programmen till våra läsares barn, säger Mikael Samuelsson, affärschef på Aftonbladet.

Först ut i Aftonbladets barnmusiksatsning är musiken från förra årets julkalender Superhjältejul med Sara Edwardsson och Henrik Ståhl som också är kända från barnprogrammet Bolibompa.

De följande helgerna säljs musiken från, i tur och ordning, Häxan Surtant, Dilemman med Doreen, Räkna med skägg, Pomos piano och, som avslutning, Fem myror är fler än fyra elefanter.

• Häxan Surtant vann förra året Tv-priset Kristallen i kategorin årets barnprogram.
• Dilemman med Doreen var en stor titarsuccé och bakom musiken står bland andra delar av The Ark och Cardigansproducenten Christopher Dominique.
• Räkna med skägg innehåller musik av Orkester Pop som består av Mija Folkesson och David Shutrick.
• Pomos piano bygger helt och hållet på sångaren och körledaren Rolando Pomo som står bakom flera körer och vokalensembler.
• Fem myror är fler än fyra elefanter är kultklassikern från 1970-talet med Magnus Härenstam, Brasse Brännström och Eva Remaeus som 2006 utsågs till ”bästa svenska barnprogram genom tiderna”.

– Det här är den största musiksatsning vi gjort för våra läsares barn. Därför är det extra roligt att kunna erbjuda välkänd musik av allra högsta kvalitet som barnen känner igen från sina favoritprogram, säger Mikael Samuelsson.

Varje CD i serien säljs lördag och söndag tillsammans med Aftonbladet och kostar 59 kronor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mikael Samuelsson, affärschef. Tel: 070–528 24 13. E-post: mikael.samuelsson@aftonbladet.se.
Nils Franchell, kommunikationschef. Tel: 070–676 26 94. E-post: nils.franchell@aftonbladet.se.

Publicerad: