Så gör du – steg för steg

Programmet du behöver är helt gratis

Det är enkelt att börja tagga. Du behöver ett litet program som du laddar hem till din mobiltelefon.

Programmet – Tagga – är helt gratis.

Så här gör du – steg för steg.

Skicka ett sms med texten "TAGGA" eller "TAGG NU". (Båda alternativen fungerar)
Skicka ett sms med texten "TAGGA" eller "TAGG NU". (Båda alternativen fungerar)

1. HÄMTA

Skicka ett sms till nummer 72600 med texten TAGGA. Om du använder stora eller små bokstäver spelar ingen roll. Du behöver naturligtvis en mobiltelefon som kan koppla upp mot internet.

Här på webben kan du också mata in ditt mobilnummer i det här formuläret .

2. INSTALLERA

Inom sekunder får du ett sms tillbaka. Öppna det och klicka på länken. Du får nu godkänna att din mobiltelefon kopplas upp mot internet och att programmet installeras i din mobiltelefon.

3. STARTA

Läsaren finns nu i din mobil. Programmet lägger sig under någon av menyerna ”program, extra, verktyg, nedladdat, installerat eller spel” beroende på modell. Starta programmet och börja.

4. ANVÄND

Rikta din mobilkamera mot någon tagg på tidningssidorna. När taggen syns i fönstret – ta bilden och du kopplas direkt upp mot internet. Taggläsaren är gratis och behöver bara installeras en gång.

Funkar det inte?

Observera att det finns hundratals olika telefoner och en mängd olika operativsystem. På många telefoner är både nedladdning och användande lika enkelt och smidigt som i snabbguiden här ovan.

Men på andra telefonmodeller kan det se annorlunda ut. Om du fastnar - ge inte upp! Tänk på att taggning är en relativt ny teknik som inte alltid fungerar perfekt i början och som det kan ta tid att vänja sig vid.

för att försöka hitta och lösa just dina problem. Där finns också info om hur man kontaktar vårt hjälpcenter.

Publisert:

LÄS VIDARE