Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Luren – med tio dagars batteritid

Trött på batteritorsk? Kan det här vara lösningen?

Trött på batteritorsk?

För alla oss som knappt får ett mobilbatteri att räcka över dagen kan en ny kinesisk mobil vara lösningen inför äventyrsresan.

Företaget lovar att deras kommande mobil K 10000 har ett batteri som räcker i tio dagar eller mer.

Om Oukitel håller vad de påstår med den mobil som börjar säljas i januari behöver inte lång batteritid längre vara synonymt med gigantiska USB-batterier. Det kinesiska företagets nya Android-smartphone K 10000 har ett monsterbatteri på 100000 mAh, därav namnet. Detta sägs möjliggöra tio dagars - kanske så länge som två veckors - användning vid ”normal användning”. 10000 mAh är tio gånger mer batterikapacitet än hos en iPhone 6S, för att ta till en jämförelse.

 

LÄS OCKSÅ Digitala livet: Chippet laddar din mobil på tio minuter  

Om löftet hålls kan man alltså åka på semester och ändå ha batteri kvar att ladda upp semesterbilderna innan det är läge att ladda.  Men föga överraskande finns det några hakar om man läser det finstilta. Telefonens processor är på 1 GHz och internminnet är på magra 16 GB. Bli alltså inte överraskad om 3G inte fungerar i det hörnet av världen du befinner dig i. Det är inte läge för Netflixande.

K 10000 kan nog mer ses som ett gigantiskt batteri med en smartphone placerad omkring sig, än tvärtom. Men priset, runt 1500 svenska kronor enligt införsäljningen, är å andra sidan inte svettigare än att man kanske kan ha den som extramobil vid äventyrsfärder längs Kungsleden.

En brittisk undersökning visar att vuxna tittar på sin telefon i genomsnitt 264 gånger per dag och tonåringar ända upp till 400. Möjligen finns här svaret på hur man kan fortsätta med det beteendet även om det är många mil till närmaste elkontakt.

LÄS OCKSÅ Digitala livet: GRAFIK: Så räcker din mobilsurf längre  

 

Senaste nytt
Om Aftonbladet