Dagens namn: Tore, Tor
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Strumpan räddar ditt slöa tv-tittande

Somnar du – stängs favoritserien av

Brukar du somna i tv-soffan?

Här är sockan som löser problemet med att hitta var i serien du slumrade in.

Avsnitt efter avsnitt tills det inte går att stå emot sömnen längre. Serieknarkning utan en tanke på morgondagen är för många en av jullovets stora fröjder.

Baksidan: Att inför nästa tittomgång behöva spola fram och tillbaka för att hitta var i serien du somnade. Ett problem som kan få vem som helst att tålamodet – men nu finns en lösning. I alla fall om du är tekniskt bevandrad.

Somnar du – stängs tv:n av

Som en del av en marknadsföringskampanj har film-och serietjänsten Netflix lanserat en manual till hur man tillverkar en smart socka som inte bara värmer fossingarna utan även registrerar dina rörelser. Har du inte rört dig på en stund skickas en signal till tv:n och serien pausas. För att undvika pauser när du inte sover, utan bara ligger väldigt stilla, tänts först en varningslampa. Vicka lite på foten och signalen skickas inte. På kampanjsajten finns även ett annat gör-det-själv-projekt som ska underlätta livet för flitiga serietittare. En knapp som man med ett enda tryck kan dimma ljuset, beställa mat för hemleverans, sätta telefonen i tyst läge och starta Netflix på tv:n med.

Vicka med tån – och pausa serien

Blir du pysselsugen? Då är det bara att ta fram alla teknikkunskaper du har och knåpa ihop en smart socka själv. För att klara av projekten krävs en viss programmeringsförståelse, att du begriper tekniska ritningar och kan hantera en lödkolv. Pluspoäng till den som även klarar att sticka själva sockan själv.

Johanna Paues

Läs mer här
Senaste nytt
Om Aftonbladet