Dagens namn: Klemens
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Smet från olycka – men bilen skvallrade 

Foto: POLISBILDER

Hon trodde att hon skulle komma undan genom att bara köra vidare, men det satte hennes egen bil stopp för.

Den ringde själv till larmcentralen efter krocken.

Föraren Cathy Bernstein i Port St. Lucie, Florida, USA, måste haft en extra slirig dag på vägarna när hon under en och samma biltur först körde på en Ford och sedan en Dodge Minivan. Vid båda krockarna valde hon att försöka komma undan genom att köra vidare. Något som kanske hade fungerat – om inte hennes bil bestämt sig för att ringa till larmcentralen. Det rapporterar Cnet.

Systemet kopplat till en larmcentral

I bilen var 911 Assist inkopplat, ett system med det primära syftet att vid en bilolycka hjälpa personer att snabbt få kontakt med larmcentralen utan att de själva behöver slå numret. Vid en smäll ringer bilen själv upp larmcentralen och förarens telefon kopplas ihop med bilens högtalarsystem via bluetooth. I en inspelning av det samtal som kom till 911 efter Cathy Bernsteins krockar kan man höra hur hon med lugn stämma bedyrar att inget hänt.

– Men din bil har ringt hit för att berätta att du varit med i en olycka, det gör den inte utan anledning, hörs kvinnan som tog emot samtalet säga. Sedan frågar hon rakt ut:

– Har du smitit från en olycka?

– Det skulle jag aldrig göra, svarar Bernstein.

 

”Det skulle jag aldrig göra”

När polisen senare besökte Cathy Bernsteins bostad kunde de konstatera att hennes bil inte bara var skadad, det fanns också rester av färg från en av de krockade bilarna på den. Dessutom hade airbagen i hennes bil lösts ut, något som sägs vara anledningen till varför 911 Assist aktiverats.

Trots de starka bevisen mot henne fortsatte Bernstein att hävda sin oskuld och förklarade skadorna med att hon hade krockat med ett träd – inget som polisen trodde på.

Lyckligtvis blev ingen allvarligt skadad vid krockarna.

USA
Johanna Paues

Läs mer här
Senaste nytt
Om Aftonbladet