Dagens namn: Pontus, Marina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Barack Obama skaffar Snapchat

Presidenten tar nästa steg i profileringen

Barack Obama är presidenten som kom till makten med hjälp av sociala medier.

Nu tar han nästa steg i sin profilering.

Obama har under sin ämbetstid hyllats för sin användning av Facebook, Twitter, Youtube och Instagram.

Obama blev också den första president som ställt upp på en intervju i en podcast när han gästade Marc Marons WTF förra året.

Nu har presidenten och hans stab tagit nästa steg inom sociala medier och skaffat Snapchat. Under användarnamnet "whitehouse" utlovas insyn i presidentens och stabens vardag. De första snapchat-kreationerna är bakom-kulisserna-klipp från presskonferenser och tv-intervjuer i Vita huset. Första Snapchat-kreationen från Vita Husets nya konto.   Första Snapchat-kreationen från Vita Husets nya konto.

Ett sätt att nå unga

Kanske är detta ett sätt för presidenten att försöka hålla kontakten med de unga. Snapchat är fortfarande det kanske hetaste och snabbast växande sociala mediet bland unga.

I höstas visade rapporten Svenskarna och Internet att hela 81 procent av svenska internetanvändare i åldersgruppen 12-15 år använder Snapchat. Och 62 procent i samma åldersgrupp använder Snapchat dagligen. Men i de äldre åldersgrupperna har tjänsten inte samma genomslag. Bland svenskar i åldersgruppen 26-35 år är det bara 16 procent som använder Snapchat, varav endast 5 procent dagligen.

 

LÄS MER: 10 sätt att skapa roliga Snapchat-bilder

 

Barack Obama Snapchat
Senaste nytt
Om Aftonbladet