Dagens namn: Magnus, Måns
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Somnade på jobbet – gör succé på nätet

Bjussar på skönt garv efter tabben – så sprids bilden

Foto: TheOrangeDuke

Det gäller att göra det bästa av situationen, visa att man har självdistans.

Kanske var det så killen som somnade på jobbet tänkte innan han publicerade den pinsamma bilden på sig själv på internet.

Några timmar senare var succén ett faktum.

Vad är det första som händer när en person råkar somna i en olämplig situation? Någon tar fram en kamera och knäpper en bild. Såklart. Att TheOrangeDuke, som han kallar sig på internetforumet Reddit, hade ett pinsamt foto på sig själv som väntade när han vaknade efter den lilla tuppluren framför datorn var givet. Lägg till att det var hans första dag på jobbet.

”Allt gick för bara utför”

– En av mina kollegor lade märkte till att jag sov, och sedan gick det bara utför, säger sömntutan, som helst inte vill gå ut med sitt riktiga namn, till The Huffington Post.

Eftersom han tyckte att bilden var så kul lade han upp den på nätet. Någon skojare började klippa och klistra i den och publicerade resultatet i den populära Reddit-tråden Psbattle, där photoshop-nördar tävlar om lägga ihop flera bilder till en på ett så roligt sätt som möjligt. Sedan var kampen igång, TheOrangeDuke dök upp i bild efter bild, den ena mer absurd än den andra och nu kryllar hela internet av hans öppna mun och slutna ögon.

Bra förklaring till tabben

Vad hans arbetsgivare tycker om att han somnade på jobbet? Ingen fara, verkar det som. TheOrangeDuke har dessutom en bra förklaring till varför han var så trött.

– Jag har diagnosen anemi, som man kan se på min fantastiska hudfärg Anemin gör mig supertrött, säger han.

Johanna Paues

Läs mer här
Senaste nytt
Om Aftonbladet