Dagens namn: Brynolf
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kändisarna gör de nya GPS-rösterna

Nya trenden: Lånar ut sina röster till GPS-reklam

Nu kan du få Morgan Freemans välkända djupa röst direkt i din GPS.

Om amerikanska bilförare tröttnar på den monotona röst som finns i GPS-appen Waze kan de nu guidas i trafiken av landets vicepresident.

Dock inte den riktiga utan den som Morgan Freeman spelar i den kommande storfilmen ”London Has Fallen.”

”Utan konkurrens en av de mest efterfrågade rösterna till Waze. USA:s bilförare kommer nu att kunna ha Mr Freeman som exekutiv co-pilot” skriver Google-ägda Waze i sin reklam för tjänsten.

När Freemans mörka ytterst karaktäristiska röst hörs i GPS-appen tilltalar den föraren som om denne var landets president, ett garanterat udda sätt att hitta rätt väg till Starbucks eller ortens Main Street.

Satsningen – del av PR-arbete

Eftersom tjänsten är del av PR-arbetet inför filmen finns det föga överraskande inprogrammerat hur föraren hittar till närmaste biograf.

Morgan Freeman är bara den senaste kändisen som lånar ut sin stämma till GPS-tjänster. Arnold Schwarzenegger, Kim Cattrall, Burt Reynolds är några av föregångarna. På sajter som PIG Tones (Politically incorrect GPS) finns även mer obskyra röster, som Dan Castallaneta – rösten bakom Homer Simpson – och TV-karaktärerna Beavis & Butthead.

”London has fallen” har världspremiär nästa vecka och har regisserats av svenske Babak Najafi. Det är ännu oklart om även svenskar kommer att kunna få vägservice av Freeman.

Waze Teknik Nöje
Senaste nytt
Om Aftonbladet