Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Hyllad av Apple – här är hans fototrick

Hans bilder lyfts fram av Apple som några av världens bästa iphone-bilder. Nu avslöjar fotostjärnan hur han redigerade sina succébilder.

Han har lyckats med att få med inte mindre än två bilder i Apples sammanställning av världens bästa foton tagna med den senaste Iphone-modellen. Det är inget dåligt resultat, bara 53 stycken väljs ut totalt – för att sedan tryckas upp på enorma reklamtavlor över hela världen.

San Francisco-baserade designern Kevin Mao har helt klart ett öga för både bildkomposition och efterbearbetning. Båda de utvalda bilderna är tagna i ett höghus i Shanghai med kompisen Jennifer som modell.

– Det var nästan helt tomt där vi var, som tur var, förutom några anställda som hade lunchrast, säger Kevin till sajten mashable.com, och avslöjar sedan hur han redigerade sina bilder. Kolla in Kevins redigerings-tips och låt dig inspireras:

Bild 1: Moln över Shanghai

Foto: Kevin Mao  

1. Kevin Mao började med att göra bilden rak i appen SKRWT.

 

2. Efter det öppnade han appen Snapseed för att där ljusa upp bilden, och öka på skuggorna en aning.

 

3. I appen VSCO lade han på ett filter och ljusade upp bilden ytterligare, ökade kontrasten, mättade högdagrarna, fixade till tonen på huden en aning och ökade skärpan.

 

Kevin om bilden: ”Jennifer och jag stod framför en del av Shanghai där husen ligger väldigt tätt och jag tyckte att den stumma urbana bakgrunden blev en vacker fond till henne.”

2. Porträtt

Foto: Kevin Mao

1. Det första han gjorde var att ta bort en annan persons reflektion i spegeln bakom Jennifer. Apparna han använde för det var TouchRetouch och sedan Snapseeds ”healing tool”.

 

2. Han ökade på ljuset i Snapseed för att få fram det naturliga ljuset i ansiktet och mörkade i samma veva ner skuggorna. Att göra skuggorna mörka  gjorde det också enklare att helt få bort den andra personens reflektion. Han minskade också på "ambience” för att öka på kontrasten ytterligare.

 

3. I VSCO lade han till ett filter för att ytterligare öka på kontrasten och sedan en aning ”fade”. Lite vinjett på det, för att sedan avsluta med att öka på skärpan. 

 

Kevin om bilden: ”Jag lade märke till det fina, naturliga ljuset från de öppna fönstren, såg hur det kontrasterade med den dimmade inomhusbelysningen, så jag bad Jennifer att posa vid fönstret”.

Apple Iphone Foto
Johanna Paues

Läs mer här
Senaste nytt
Om Aftonbladet