Dagens namn: Brynolf
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Mäklarhunden” gör supersuccé på nätet

Så blev ”Tiffany” en kändis i Australien: Så blev ”Tiffany” en kändis i Australien

Foto: PETER WALLMER/ REAL ESTATE PICS

Den australiska mäklaren fick en snilleblixt.

Söta djur säljer hus – i alla fall till djurvänner.

Nu gör ”mäklarhunden” succé viralt.

Det kan innebära ett hundjobb att synas bland alla annonser på nätet. Inte minst i mäklarsammanhanget, som numera marknadsför sig till största del online. Tracey Ashley, mäklare i staden Carina i den australiensiska delstaten Queensland, tog fäste på detta i alla bemärkelser. Ashley använder nu sedan två år sin femåriga hund Tiffany i jobbet att sälja fastigheter i sin mäklarfirma Remax United Vision.

Från början var det ett sätt att testa vilka objekt som var djurvänliga, berättar hon för tidningen Domain:

– Jag tänkte, vore det inte enklare för köpare att bedöma det om jag placerade Tiffany i de objekt som jag ansåg lämpliga om man har sällskapsdjur?

”Alla säljare vill ha med Tiffany”

Greppet blev en succé från start. Snart ville nästan alla säljare ha med Tiffany, en blandning mellan Shi Tzu och Cavalierspaniel. Det har även visat sig vara bra för affärerna. Ashley fortsätter:

– Jag har testat att presentera liknande objekt med eller utan Tiffany på bilderna. När Tiffany är med blir det dubbelt så många intresseanmälningar och flera gånger även dubbelt så högt pris. En visning kan vara en väldigt klinisk historia. När namn och nummer ska noteras bryter det ofta isen om man har Tiffany att klappa och prata om. Köparna glömmer inte gärna dessa ögonblick.

Ashley säger:

– Säljare ringer mig och säger: ”Vi har sett dina bilder med Tiffany, kan du sälja även vårt hus med henne på bilderna? Det blev lite av en lavineffekt, det händer till och med att köpare frågar om Tiffany varit med i konkurrerande försäljningar.

Tiffany har nu blivit en digital stjärna i trakten, med egen Facebooksida och sitt eget Instagramkonto.

Men det går inte alltid enligt plan. Vid en visning drabbades Tiffany av diarré och fick skickas ut på bakgården. Dock utan att det försämrade affärerna, säger Tracey Ashley.

Lars Nylin

Läs mer här
Senaste nytt
Om Aftonbladet