Dagens namn: Gudmund, Ingemund
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Appsuccén – gör dig till popstjärna

Missat hetaste trenden bland kidsen i USA? 60 miljoner har använt den

Nya appen tar tonåringar med storm.

Nu kan vem som helst bli stjärna i egen musikvideo.

En ny appsuccé är född.

Musical.ly är en tonårsmagnet och ligger etta på Appstore i 19 länder. 60 miljoner har använt appen som gör dig till stjärna i din egen musikvideo. De är inte svårt: Du spelar in dig själv när du läppsynkar din favoritlåt och i appen kan du sedan redigera en 15 sekunders-musikvideo, lägga på filter, spela filmen baklänges och bestämma hastighet.

Men det är inte bara tonåringar som har kul med appen. Stjärnor som Ariana Grande och Jason Derulo har inte varit sena att haka på trenden och göra sina egna appiga musikvideor.

 

Sju miljoner följare

Baby Ariel, alias Ariel Martin, var för mindre än ett år sedan en helt okänd tonåring från Florida som idag har sju miljoner följare på You Tube tack vare Musical.ly.

– Appen hjälper mig att uttrycka min kreativitet och hemligheten till en bra video är ljussättning, förklarade Baby Ariel i morgonshowen Good Morning America häromveckan.

Musical.ly utvecklades av två killar i Kina, Alex Zhu och Luyu Yang och har sedan förra året klättrat stadigt uppåt på applistorna.

I morse visade Henrik Torehammar, sidekick i Aftonbladet Morgon, upp sin egen musikvideo som han skapat med nya appsuccén.

– Jag laddade ner den för att göra inslaget, men nu är jag helt fast, förklarade han.

Om Torehammars video gör samma succé som Baby Ariels återstår att se.

Om Aftonbladet