Dagens namn: Roland
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Dejtingappen – för oss sköna nördar

Vill du träffa singlar som också kan allt om Star Wars? Här är nya heta appen

Trånar du efter Sheldon Cooper i Big Bang Theory?

Eller är trött på att den du dejtar inte har hyfs att säga tack för maten på klingonska?

Lugn – räddningen är bara en nedladdning bort.

Att hitta människor med gemensamma intressen har aldrig varit lättare än i den digitala tidsåldern. Trots det har det för en särskild krets av singlar varit en komplicerad historia att träffa en partner som imponeras av att de exempelvis kan Chewbaccas alla repliker från Star Wars-filmerna.

Men alldeles nyligen kom något som skulle kunna vara lösningen; dejtingappen DragonFruit. Appen är framtagen av personer som själva fått nördstämpeln och är utvecklat för att man som användare ska kunna klicka i vilka traditionellt ”nördiga” saker man tilltalas av och hur mycket man gillar det.

Matchas med andra med samma ”geek-index”

Efter att man preciserat vad för slags nörd man är matchar systemet ihop en med andra användare med samma geek-index (eller ”geekdex”, som utvecklarna själva kallar det) och du får därefter möjligheten att ta del av den andras profil.

DragonFruits skapare Orie Enav motiverar behovet av den nya dejtingappen, som finns för både iOS och Android, på följande sätt:

”Vi har märkt att många nördar upplever att de måste ta till sig en hemlig identitet för att imponera på den de matchas ihop med. Vi tror på att ingen ska behöva dölja vem de är likt Clark Kent bara för att hitta en dejt. Istället vill vi att människor ska känna sig trygga med att vara den dom är på Dragon Fruit, att vara Stålmannen.”

Dejting
Joakim Kempe

Läs mer här
Senaste nytt
Om Aftonbladet