Dagens namn: Stella, Estelle
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Plus

Ge kroppen en nystart med detox!

Kostrådgivarens superschema – dag för dag

Tänker du GI-banta i höst? Gör det lättare för dig själv genom att först rensa kroppen på gifter och slagg: detoxa.

- Detox får alla att lyckas bättre med bantningen, säger GI-experten Ulrika Davidsson.

Ulrika Davidsson.   Ulrika Davidsson.

Socker, salt, alkohol, kaffe, cigaretter, huvudvärkstabletter – allt onyttigt du stoppar i dig lämnar rester som stannar kvar i kroppen. Att detoxa är helt enkelt ett sätt att rensa din kropp på dessa gifter.

- Kroppen förlorar energi när den måste bryta igenom all slagg du har i dig. Om du detoxar får du ett bättre flöde och kan använda din energi mer effektivt. Du blir mycket piggare, säger Ulrika Davidsson, som driver The Diet Shop.

Att detoxa är nyttigt för alla – Ulrika rekommenderar att man gör det tre gånger om året – och det är ett perfekt sätt att sparka i gång en GI-bantning.

- Jag vet att många kämpar på jätteduktigt med GI men att de ändå går ned väldigt långsamt. Min erfarenhet säger att alla når ett bättre resultat om de börjar med en utrensning.Alla kroppar reagerar på detox men det är individuellt hur mycket. Trötthet, huvudvärk och ledvärk är vanligt. Men belöningen kommer.

- Under dag 4 eller 5 brukar det släppa och då mår man jättebra. Då får man en rejäl skjuts med energi och många säger att de känner en mycket skön harmoni i kroppen.

Även om detox i första hand inte är något bantningsprogram går de flesta ned i vikt, normalt cirka 1-2 kilo på en vecka. En bra start på GI-hösten det också.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet