Dagens namn: Stella, Estelle
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Plus

De tjänade bäst förra året

– lista över din kommun

Den genomsnittlige svensken tjänade 25 000 kronor i månaden under förra ået.

Men topplönerna är mångdubbelt större.

Aftonbladet Plus har listat de 50 i varje kommun som tjänade mest.

I år har 5,6 miljoner svenskar gjort en förenklad självdeklaration. Företagarna med de riktigt stora pengarna är alltså inte inräknade i den här listan. De som tjänar över en miljon kronor om året är nästan 5 000 stycken. I toppen finns mest okända namn med mycket stålar bakom.

Högst i topp hamnar Jeppe Magnusson från Lerum i Västra Götaland med sina 19 miljoner under taxeringsåret 2006. Han jobbar som forskningschef för Nobel Biocare.

I år har 5,6 miljoner svenskar gjort en förenklad självdeklaration. Företagarna med de riktigt stora pengarna är alltså inte inräknade i den här listan. De som tjänar över en miljon kronor om året är nästan 5 000 stycken.

Högst i topp hamnar Jeppe Magnusson från Lerum i Västra Götaland med sina 19 miljoner under taxeringsåret 2006. Han jobbar som forskningschef för Nobel Biocare.

Av de som tjänar bäst är många politiker, fondförvaltare och vd:ar. Men mitt bland dem, dock en bit ner, hittar vi ”Big brother-Jessica”. Jessica Lindgren vann Big Brother våren 2006 och blev därmed en mille rikare.

– Jag köpte en bil till min brorsa och levde loppan hela sommaren. Jag åkte utomlands och gjorde många onödiga impulsköp. Men jag gjorde inte av med allt, säger hon.

Jessica Lindgren säger att pengar inte spelar någon roll för henne.

– De ställer till så mycket i världen, det skulle vara skönt om alla var utan dem, säger hon.

Så du skulle ha velat vara utan Big Brother-pengarna?

– Nej. Självklart ger de en ekonomisk trygghet, men jag hade varit lika lycklig utan dem, säger hon.

Vem tjänade mest i din kommun? Gå med i Aftonbladet Plus och kolla.

aftonbladet.se
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet