Dagens namn: Jon, Jonna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Plus

Sälj bostaden på nätet – tjäna tusenlappar

Niklas sålde villan genom nätmäklare: Jag är supernöjd!

Ska du sälja din bostad?

Testa en nätmäklare – och tjäna tusenlappar.

Niklas Hemmingsson sålde villan i Sölvesborg med hjälp av nätmäklare.   Niklas Hemmingsson sålde villan i Sölvesborg med hjälp av nätmäklare.

Är du rädd att välja en mäklare som sköter försäljningen med vänster hand och sedan tar tiotusentals kronor för det ringa besväret?

Niklas Hemmingsson har precis sålt sin villa i Sölvesborg. Istället för att engagera en vanlig mäklare vände han sig till en nätmäklare.

– Jag hade sålt ett hus innan med en vanlig konventionell mäklare och var sådär nöjd med det, säger han.

Visade själv

Genom nätmäklaren fick Niklas Hemmingsson sin villa exponerad på hemnet.se. Dessutom hjälpte nätmäklaren honom med objektsbeskrivning till visningen, kontrakt och andra dokument.

Visa lägenheten fick han göra själv.

– Jag hade inga problem med det. Man står själv för de grejer där de konventionella mäklarna brister. Jag vet ju bäst vad jag har gjort med huset, säger Niklas Hemmingsson.

Tre timmar efter visningen kom det första budet. Hjälp att sköta budgivningen fick han av nätmäklaren. Ett par dagar senare skrev köparen under kontraktet.

– Det gick extremt snabbt alltihop. Jag är supernöjd! säger Niklas Hemmingsson.

Han lade ned uppskattningsvis tio timmars arbete för att få den gula trävillan såld och är nöjd med förtjänsten.

– Jag tjänade kanske 40 000 jämfört med om jag skulle ha betalat en konventionell mäklare, det är bra betalt, säger han.

Exponering på nätet

Snabbväxande nätmäklaren privatmäklaren.se skryter med marknadens lägsta arvode. Enligt vd Carl Troedsson är förklaringen enkel.

– Vi sköter inte visningar och vi annonserar inte i tidningarna. Traditionella mäklare annonserar för att marknadsföra sina varumärken. Det är jättedyrt och de flesta söker ju sin bostad på internet i alla fall, säger Carl Troedsson.

För ett fast pris långt under traditionella mäklararvoden erbjuder privatmäklaren.se och andra nätmäklare hjälp med det mesta.

Vad är haken?

– Jag skulle inte vilja beskriva det som en hake, men det är väl att man visar sin lägenhet själv? Många kommer fortfarande att vilja ha hjälp med det, säger Carl Troedsson.

Risken att inte få ut maximalt för sin bostad avfärdar han.

– Ett av de dyraste objekten som sålts i Stockholm har sålts av en nätmäklare som jobbar som vi, säger han.

SENASTE NYTT

Plus

Visa fler
Om Aftonbladet