Dagens namn: Pontus, Marina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Plus

"Fy fan ... hur kan ni svenskar dricka snaps?"

Foto: Maria Östlin

Stjärnkocken Gordon Ramsay är inte bara svag för delikat mat. Han älskar svenska kvinnor. För Söndags Hanna Radtke berättar han om tjejen från Stockholm som krossade hans hjärta.

– Jag hade flyttat till Sverige för hennes skull, säger han.

Vill du ha kaffe? Gin och tonic? Vodka? Jag vet ju inte. Ni dricker vad som helst ni svenskar, säger Gordon Ramsay och viftar med ett tomt glas.

Vi sitter mitt emot varandra i två designsoffor i en svit på Lydmar hotell i Stockholm. Han är en av världens främsta kockar med ett krogimperium värt över 900 miljoner kronor och på blixtvisit i Stockholm för att göra reklam för sin nya kokbok. I Sverige kallas han för ”den arge kocken” för sitt brutalt ärliga sätt och rika svordomsregister i tv.

Själv tittar han aldrig på sina egna program och han avskyr pressen. Särskilt de brittiska tabloiderna. De som för ett år sedan krossade bilden av honom som helylle familjefar och avslöjade hans älskarinna sedan sju år tillbaka.


Men i dag är Gordon Ramsay på strålande humör. Han ledigt klädd i rosa t-shirt och jeans. Innan jag hinner öppna munnen är det han som ställer frågorna. Med ett busigt leende.

– När var du i London senast, vännen? Tyckte du om det? Ring mig nästa gång du är i stan?

Ska vi ta och prata om dig?

– Javisst. Absolut.


 Läs hela exklusiva intervjun med superkocken Gordon Ramsay – prenumerera på Plus.

SENASTE NYTT

Plus

Visa fler
Om Aftonbladet