Premiär för podden ”En runda till”

Lena Mellin och My Rohwedder pratar om politik

Nu är det äntligen premiär för Aftonbladets nya podd om svensk inrikespolitik: ”En runda till”.

– Den blir en given del av vår politikbevakning, säger Martin Schori, biträdande redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare.

Lena Mellin, Soraya Hashim och My Rohwedder gör politikpodden ”En runda till”.
Lena Mellin, Soraya Hashim och My Rohwedder gör politikpodden ”En runda till”.

Sverige står inför ett sällsynt händelserikt politiskt år, hela vägen fram till valet i september 2022. Tajmingen kunde inte vara bättre för en politikpodd med Aftonbladets politiska kommentatorer Lena Mellin och My Rohwedder.

Podden ”En runda till”, som programleds av Soraya Hashim och produceras av Olivia Svenson, har premiär i dag, den 23 september, och finns på Aftonbladet, och där poddar finns.

– Aftonbladet kommer självklart att satsa stort på valet för att ge våra användare den absolut bästa bevakningen, och ”En runda till” är en given del av det, säger Martin Schori, biträdande redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare.

”Ännu nördigare”

Varje vecka kommer man att dyka ner i aktuella ämnen och utveckla vad det innebär i politiken – på ett typiskt Aftonbladet-sätt.

– Man ska bli smartare av att lyssna – och förhoppningsvis ha roligt samtidigt, säger producenten Olivia Svenson.

Aftonbladet producerar en lång rad poddar inom en rad olika ämnen, som nu fylls på med en renodlad politikpodd.

– Det är verkligen roligt! Vi kommer såklart att fortsätta bevaka valet i vår dagliga nyhetspodcast Aftonbladet Daily men här kan det bli ännu nördigare, säger poddchefen Gustav Holmström.


Här kan du lyssna på första avsnittet:


Gå med i Iniziopanelen hos Demoskop – och gör dig hörd!

Som medlem får du svara på undersökningar där resultaten används för att spegla svenska folkets åsikter om exempelvis varumärken, samhällsfrågor och politik. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publisert:

LÄS VIDARE